Un altre cop ens endinsem dins la cuina gallega, que tant m'agrada. Un plat imprescindible d'aquelles terres. Ara veurem com preparar-lo en cinc minuts i, si teniu convidats, el presenteu pel vermut i quedareu com uns reis! Ja sabeu que a banda dels plats tradicionals catalans també m'agrada ressaltar aquells que més destaquen d'altres llocs i cultures. Si voleu saber com coure el pop us recomano la lectura prèvia del consell: La cocció del pop.

També podeu comprar les potes de pop ja cuites, de venda en peixateries. Ja sabeu que a mi m'agrada fer-ho tot des de el principi, però de vegades tampoc disposem del temps que desitjaríem i hem de ser una mica més pràctics. Això sí, queda sempre més bo cuit a casa. On no podeu fallar és en la presentació: heu d'utilitzar un plat de fusta. Si no... no té el mateix gust. Diga'm tonto.

 

Ingredients

2 o 3 potes de pop cuites

1 o 2 patates cuites

pebre vermell dolç "De la Vera"

sal en escates

oli d'oliva verge extra

Variants:

Podeu afegir una mica de pebre vermell picant

Preparació
1.
pop feira pas1

Primer de tot haurem de coure el pop. Seguiu les instruccions comentades a la introducció.

2.
pop feira pas2

Podeu fer servir patates vermelles per bullir, millor. Peleu-les.

3.
pop feira pas3

Quan faltin 20 minuts per acabar la cocció del pop, podeu afegir les patates. És molt recomanable coure les patates en l'aigua de cocció del pop, ja que agafen gust a pop.

4.
pop feira pas4

Seguidament, un cop cuit, haurem de tallar el pop a rodanxes.

5.
pop feira pas5

Ho podeu fer amb un ganivet o amb unes tisores. El reservem.

6.
pop feira pas6

Un cop cuita la patata, també la reservarem fins poder manipular-la.

7.
pop feira pas7

Preparem el plat de fusta... on hi tirarem un bon raig d'oli.

8.
pop feira pas9

El pebre vermell és imprescindible que sigui bo. Jo us recomano del tipus "De la Vera", de gust intens.

9.
pop feira pas10

Tireu-hi un polsim de pebre vermell dolç a la fusta.

10.
pop feira pas11

Ara, tallem la patata a llesques grans i una mica gruixudes.

11.
pop feira pas12

Les anirem distribuint per sobre de la fusta.

12.
pop feira pas13

Ara, hem de tirar un nou raig d'oli d'oliva per sobre... i salarem una mica les patates.

13.
pop feira pas14

De nou, tireu-hi un polsim més de pebre vermell dolç.

14.
pop feira pas15

Ara, col.loqueu el pop per sobre de les patates... amb una mica de gràcia, eh?

15.
pop feira pas16

Més pebre vermell dolç...

16.
pop feira pas17

... i ara també del picant, si voleu. La quantitat que us agradi. Però no us passeu, que si convé cadascú es pot posar la quantitat que vulgui.

17.
pop feira pas18

Si s'ha refredat en excés, li donarem un cop de microones per escalfar-ho tot plegat. S'ha de servir entre tebi i calent, aquest plat.

18.
pop feira pas19

Per acabar, un últim raig d'oli per sobre de tot...

19.
pop feira pas20

... i la sal en escates...

20.
pop feira pas21

... que posarem per sobre del pop.

21.
pop feira pas22

Ja podem servir el plat a taula.

22.
pop feira pas23

M'encanta aquest pop... és una pena que no sigui un plat típic català, eh?... jeje.

23.
pop feira pas24

Bon profit!