Brutal, espectacular, excel·lent, nanos! De les coses més bones que he provat últimament! També he de dir-vos que m'apassiona el pop. I és que quan parlem de pop, de seguida ens ve al cap el Pop a la gallega, que ben bo està, certament. Però el pop que us presento avui no té res a envejar-li.

Aquest pop es demana per tacs o trossos. Es tracta d'un tall gros de pop cuinat al forn i que se serveix tebi amb un raig de llimona per sobre. Un autèntic plaer pel paladar. Jo hauria estat tota la tarda menjant aquell pop fins a defallir, però la meva família no ho hauria entès, és clar. Si busqueu una estona, trobareu que de receptes de pop a la murciana n'hi ha tantes com de paella. Vaja, que cada família la fa d'una manera.

Per descriure la recepta, en general, podríem dir que el pop ha de ser gran, mínim 3 kg i s'ha de congelar prèviament. Un cop descongelat es neteja bé i, en cru, es col·loca en una safata de forn que amanirem amb unes boles de pebre, fulles de llorer, suc de llimona o taronja i diferents vins i licors. I a partir d'aquí, coure'l fins que estigui ben tou. Us puc assegurar que si tasteu aquest pop, us guardareu la recepta i la repetireu sovint.

Ingredients

1 pop de 2 o 3 quilos congelat

1 got de vi blanc  

1/2 got de brandi  

1 llauna de cervesa

el suc d'una taronja  

3 o 4 grans d'all

pebre en gra

fulles de llorer  

oli d'oliva verge extra  

llimona

sal

  

Variants:  

- S'hi poden posar altres licors  

- Es pot fer sense all i sense pebre

Preparació
1.
pop al forn murciana pas1

Com us comentava, el pop l'heu de congelar durant 48 hores mínim i deixar-lo descongelar a temperatura ambient. El podeu comprar congelat, si voleu.

2.
pop al forn murciana pas2

És un bon pop de gairebé 3 quilos.

3.
pop al forn murciana pas3

Netegeu-lo bé, a consciència, que de vegades tenen sorra a les ventoses.

4.
pop al forn murciana pas4

Molt bé.

5.
pop al forn murciana pas5

Prepareu la resta d'ingredients d'aquest plat.

6.
pop al forn murciana pas6

Un cop ben net el pop, li traurem el bec.

7.
pop al forn murciana pas7

Ohhhh! quin forat negre més enigmàtic, eh?... sembla l'ull alienígena, oi?

 

8.
pop al forn murciana pas8

Tireu un bon raig d'oli d'oliva a la safata de forn.

 

9.
pop al forn murciana pas9

Col·loqueu-hi el pop a sobre i ruixeu-lo amb una mica més d'oli.

10.
11.
pop al forn murciana pas11

... les boles de pebre...

12.
pop al forn murciana pas12

... els alls sencers...

13.
pop al forn murciana pas13

... i el suc d'una taronja.

14.
pop al forn murciana pas14

L'espremeu i...

15.
pop al forn murciana pas15

... cap a dins.

16.
pop al forn murciana pas16

Tireu-hi també el vi blanc...

 

17.
pop al forn murciana pas17

... I el conyac.

18.
pop al forn murciana pas18

Per últim, una cervesa sencera. Que tingui una mica de cos, millor.

19.
pop al forn murciana pas19

Una mica de sal, però poca, que el pop ja en té.

20.
pop al forn murciana pas20

Molt bé.

21.
pop al forn murciana pas21

Ara l'enforneu.

22.
pop al forn murciana pas22

Poseu-lo a uns 220 graus durant 45 minuts.

 

23.
pop al forn murciana pas23

Passat aquest temps, traieu-lo del forn i...

24.
pop al forn murciana pas24

... doneu-li la volta al pop i torneu-lo a enfornar uns 45 minuts més.

25.
pop al forn murciana pas25

Passat aquest temps punxeu el pop i comproveu que la carn sigui tova. Si li falta una mica, doncs més forn. Si la carn està tova, un ganivet entrarà sense cap resistència.

26.
pop al forn murciana pas26

Un cop cuit, ja el podeu tallar a trossos grans.

27.
pop al forn murciana pas27

Ruixeu cada tros de pop amb una mica de suc de llimona.

28.
pop al forn murciana pas28

Serviu el pop tebi, amb un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.

 

29.
pop al forn murciana pas29

I gaudiu d'aquest bé de Déu!

 

30.
pop al forn murciana pas30

Bon profit!

31.I PER BEURE...
pop al forn murciana pas31