Ja hem vist diferents formes de cuinar el pop, un excel·lent producte que trobem a les nostres costes. Avui, us porto una nova publicació d'una recepta tradicional catalana molt interessant. Com veureu, no és pas massa complicat de fer i el resultat és, senzillament, impressionant. Si em permeteu, el procés de coure el pop me'l saltaré. Espero que us agradi.
1 pop gros cuit
400 g de patates
5 grans d'all
2 cullerades de pebre vermell
1 ou
oli d'oliva
brou de peix o aigua
sal

Preparem tots els ingredients.

El procés de cocció del pop el podeu seguir dins el consell: La cocció del pop.

El tallarem a trossos amb unes tisores.

Els alls, els pelarem i els aixafarem.

Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola que pugui anar al forn i, quan l'oli sigui calent, poseu les patates.

Afegiu-hi també els alls i remeneu.

Paral·lelament podeu anar escalfant el brou de peix, tot i que podeu fer aquest amb aigua directament.

Remeneu-lo una estona fins que agafi una mica de color, però vigileu no es cremi el pebre vermell.

Afegiu-hi el pop que hem tallat a trossos.

Remeneu-ho una estona més.

Quan tot estigui ben barrejat...

ho cobrirem amb brou de peix o aigua i ho deixarem coure tapat fins que la patata sigui cuita.

Aproximadament, ho tindrem fent xup-xup uns 25 minuts a foc mig-baix.

Mentrestant, feu un allioli amb rovell d'ou.

Un cop cuites les patates, apagarem el foc i agafarem un parell o tres de cullerades de brou i...

... les afegirem a l'allioli per negar-lo.

Negar l'allioli significa tallar-lo, que agafi textura líquida, no cremosa.

Si ho remeneu una mica de seguida se us tallarà.

A continuació, aboqueu l'allioli negat per sobre...

sense por, ben repartit.

Si voleu, podeu sacsejar una mica la cassola, però compte de no cremar-vos!

Està perfecte, què ens falta?

Posar la cassola al forn i deixar que es dauri. Amb 10 minuts ho tindreu enllestit.

Ja el podem servir a taula.

Ummmm....

Emplatem?

Bon profit!