Ja hem vist diferents formes de cuinar el pop, un excel·lent producte que trobem a les nostres costes. Avui, us porto una nova publicació d'una recepta tradicional catalana molt interessant. Com veureu, no és pas massa complicat de fer i el resultat és, senzillament, impressionant. Si em permeteu, el procés de coure el pop me'l saltaré. Espero que us agradi.
1 pop gros cuit
400 g de patates
5 grans d'all
2 cullerades de pebre vermell
1 ou
oli d'oliva
brou de peix o aigua
sal
Preparem tots els ingredients.
El procés de cocció del pop el podeu seguir dins el consell: La cocció del pop.
El tallarem a trossos amb unes tisores.
Els alls, els pelarem i els aixafarem.
Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola que pugui anar al forn i, quan l'oli sigui calent, poseu les patates.
Afegiu-hi també els alls i remeneu.
Paral·lelament podeu anar escalfant el brou de peix, tot i que podeu fer aquest amb aigua directament.
Remeneu-lo una estona fins que agafi una mica de color, però vigileu no es cremi el pebre vermell.
Afegiu-hi el pop que hem tallat a trossos.
Remeneu-ho una estona més.
Quan tot estigui ben barrejat...
ho cobrirem amb brou de peix o aigua i ho deixarem coure tapat fins que la patata sigui cuita.
Aproximadament, ho tindrem fent xup-xup uns 25 minuts a foc mig-baix.
Mentrestant, feu un allioli amb rovell d'ou.
Un cop cuites les patates, apagarem el foc i agafarem un parell o tres de cullerades de brou i...
... les afegirem a l'allioli per negar-lo.
Negar l'allioli significa tallar-lo, que agafi textura líquida, no cremosa.
Si ho remeneu una mica de seguida se us tallarà.
A continuació, aboqueu l'allioli negat per sobre...
sense por, ben repartit.
Si voleu, podeu sacsejar una mica la cassola, però compte de no cremar-vos!
Està perfecte, què ens falta?
Posar la cassola al forn i deixar que es dauri. Amb 10 minuts ho tindreu enllestit.
Ja el podem servir a taula.
Ummmm....
Emplatem?
Bon profit!