De nou, una recepta de les més senzilles d'elaborar... però que ens reportarà un plaer important. El pop és un animal molt present en les nostres costes del que se'n fa tota mena de plats. No és una tradició arrelada a casa nostra com ho pot ser a Galícia, però trobareu unes quantes receptes fetes amb pop, catalanes, gallegues o d'on siguin, però que valen la pena tastar-les i incorporar-les al nostre receptari diari.

Respecte a la mida del pop, com sempre, podeu utilitzar la que més us agradi i això també condicionarà si cal bullir-los prèviament o no. Contra més petits menys necessitat de bullir-los tindreu. I com que una mida mitjana de pop com la que us presento no és gaire habitual de trobar per la meva zona, sempre que en trobo en compro i els congelo... per cuinar-los quan em vagi millor. Ja sabeu que els pops d'una mida una mica gran... sempre és interessant congelar-los per estovar la carn. Espero que us agradi.

Ingredients

3 o 4 pops de mida mitjana per persona

1 gra d'all

julivert fresc

oli d'oliva

sal

llorer

Variants:

Hi podeu tirar un raig de vi blanc durant la cocció dels pops

Preparació
1.

Rentem bé els pops. Demaneu al peixater que us els netegin, i treguin les tripes i la punxa de la boca. Com us he comentat, jo els tenia congelats i els he descongelat a temperatura ambient.

2.

Preparem una olla amb abundant aigua i la posem a bullir.

3.

Poseu unes fulles de llorer...

4.

... i un bon grapat de sal...

5.

Quan bulli, podeu tirar els pops. Aqui no cal fer allò de treure'ls i posar tres vegades... ja que són massa petits per donar-los aquest tracte.

6.

De seguida s'endureixen...

7.

Ara tapeu-los i deixeu-los coure de 20 a 25 minuts.

8.

Passat aquest temps... comproveu que tal estan...

9.

... de tous vull dir. Si els trobeu durs... podeu donar-los una estona més.

10.

Reserveu-los.

11.

Ara preparem una picadeta d'un gra d'all... una mica de julivert, sal i oli d'oliva, i ho passem pel turmix.

12.

Poseu una paella a escalfar... amb un petit raig d'oli. Seguidament, hi posarem els pops.

13.

Saleu-los una mica.

14.

Deixeu-los fer per totes dues bandes... fins que agafin un bonic color torradet.

15.

A mi m'agrada buscar el punt en el que les potes comencen a estar cruixents.

16.

En aquest moment... hi posarem la picada.

17.

Tireu per sobre dues o tres cullerades de picada.

18.

A l'estar la paella calenta... farà una certa reacció... aneu amb compte. Li doneu dues voltetes... no gaire més... que no es cremi l'all.

19.

Emplatem.

20.

Eps!... si,si... una mica més de picada en cru... que és la gràcia del plat.

21.

Un parell de culleradetes grans per sobre i pel plat.

22.

I ja podem servir.

23.

Ben calentons, sobretot.

24.

Bon Profit!