Deixeu-me, per una vegada, presumir d'un plat. D'un plat senzillet, però molt bo. I és que l'elaboració d'avui és totalment recomanable. Probablement no sóc el primer a combinar el pop amb la salsa romesco, però vull recalcar aquesta combinació tan ben trobada. Per garantir un excel·lent resultat, us recomano la lectura prèvia del consell: La cocció del pop, que ens permetrà presentar el pop en el seu punt òptim de cocció. Podeu fer aquest plat amb tentacles de pop ja cuits, de venda en peixateries, però coure el pop a casa sempre ens permetrà deixar-lo al nostre gust. També us recomano passar per la recepta de la salsa romesco que, de nou, també podeu optar per comprar-la ja feta o no. Si us agrada el pop, aquesta recepta us apassionarà!

Ingredients

1 tentacle de pop gros per persona

salsa romesco

un grapat de cloïsses

aigua

oli d'oliva

sal en escates

Variants:

- Podeu acompanyar el plat de qualsevol altre molusc (tellerina, escopinya, musclo, etc...)

- El plat es pot acompanyar d'allioli

Preparació
1.
pop romesco pas1

Primer de tot, necessitarem coure el pop.

2.
pop romesco pas2

Assegureu-vos que quedi tou sense malmetre en excés la pell.

3.
pop romesco pas3

Deixeu-lo refredar una estona i...

4.
pop romesco pas5

Els reservem.

5.
pop romesco pas6

Un cop ho tenim tot preparat, aquest plat es prepara en 10 minuts de rellotge.

6.
pop romesco pas7

Deixatem la salsa romesco amb una mica d'aigua i...

7.
pop romesco pas8

així ens agafarà una textura més adient per regar el plat. L'escalfarem una mica abans de fer-la servir.

8.
pop romesco pas9

En una paella o planxa ben calenta, obrirem les cloïsses. Només us caldran unes gotes d'oli i...

9.
pop romesco pas10

tapar-les, per obligar-les a obrir-se amb el vapor.

10.
pop romesco pas11

De seguida que s'obrin...

 

11.
pop romesco pas12

tirarem per sobre una mica de pebre negre i les reservem.

 

12.
pop romesco pas13

En una paella o planxa ben calenta torrarem els tentacles de pop que hem cuit.

13.
pop romesco pas14

Han de quedar ben torrats per totes dues bandes.

14.
pop romesco pas15

Perfecte, ja podem emplatar.

15.
pop romesco pas16

Presenteu un tentacle per persona juntament amb unes quantes cloïsses.

16.
pop romesco pas17

Saleu el pop amb la sal en escates.

17.
pop romesco pas18

I finalment, ruixeu tot el plat amb la salsa.

18.
pop romesco pas19

Serviu la resta de salsa en una salsera.

19.
pop romesco pas20

I a gaudir d'una autèntica delícia.

 

20.
pop romesco pas21

Ummm...

21.
pop romesco pas22

Bon profit!