Avui us presento un plat mariner d'aquells que fan salivar. Si els veus a la taula del costat, te'l demanes segur!
La combinació del pop amb el bolet shiitake és particularment recomanable. Avui en dia podeu trobar aquest bolet natural al vostre supermercat. Ja us hem parlat moltes vegades de les enormes propietats nutricionals d'aquest bolet. Finalment, un gratinat suau amb allioli li donarà un aspecte realment escandalós a taula!
Us atreviu a fer-lo? Som-hi!
1 pop sencer cuit d'uns 600-700g
4 patates tallades a rodanxes
2 cullerades de ceba caramel·litzada
2 cullerades de pebre vermell
allioli o maionesa amb all
pebre negre
xiitake fresc
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu afegir-hi pebrot verd sofregit
Podeu posar una part de pebre vermell picant
Podeu comprar el pop ja cuit o coure'l vosaltres a casa. En aquest receptari trobareu les indicacions per coure pop correctament.
El que primer heu de fer és pelar les patates i tallar-les a rodanxes. Jo he utilitzat unes safates individuals però ho podeu fer tot junt. Caldrà coure les patates al forn amb una mica de sal, pebre negre i oli durant uns 20 minuts aproximadament, fins que siguin ben cuites per dins.
Mentre es fan les patates, talleu els bolets a làmines.
Mentre es fan els bolets, talleu també el pop a trossos, al gust.
Llavors, quan els bolets ja siguin cuits, afegiu-hi el pop i remeneu-ho.
Afegiu a la paella dues cullerades de ceba caramel·litzada, que li aportarà dolçor. Pot ser en pasta, d'aquella que ja venen feta. En aquest cas jo en tenia de feta.
Ara, afegiu-hi també el pebre vermell, dolç o picant o una combinació de tots dos.
Remeneu-ho tot plegat durant uns instants, que s'escalfi una mica i pareu el foc. No convé fer massa el pebre vermell.
Amb tot, la patata ja serà cuita.
Col·loqueu la barreja de bolets i pop sobre les patates.
Molt bé!
Ara feu una allioli amb ou, o maionesa amb all i el poseu en una mànega pastissera.
La mànega us permetrà dibuixar una espiral com aquesta, però ho podeu cobrir amb una cullera i fer-ho més senzill també.
Finalment, només us quedarà gratinar-ho abans de servir-ho a taula.
Fa venir gana, oi?
Per cert, per no fer servir la clàssica fulla de julivert avui l'he decorat amb unes branques d'orenga fresc que he plantat en un test.
L'orenga li dona un aroma original i la seva fulla és molt maca per presentar també.
Per als clàssic, que no us falti la fulla de julivert!
I a gaudir, que són dos dies diuen! Boníssim! Bon Profit!