Receptes de pop n'hi ha moltes. Una de les que més m'agraden és aquesta. Ah!... i no... no són popets a la planxa amb all i julivert com pot semblar a primera vista (que també són molt bons). Això són uns popets cuits en una reducció de vi blanc... que queden amb aquesta suculenta caramelització de vi... que entra pels ulls. Els popets d'aquesta mida... tant petitonets, són mantega pura nanos. No cal bullir-los, ni congelar-los ni donar-li cops amb la mà de morter... perquè mai us quedaran durs. Són molt fàcils de fer, així que si voleu gaudir d'una bona tapa, entrant o "platillo"... compteu amb aquests tradicionals popets amb all i julivert.

Ingredients

500gr. popets petits

1 got de vi blanc  

sal  

  

Per la picada  

4 grans d'all

julivert  

oli d'oliva

Preparació
1.
popets all julivert pas1

Com podeu veure, aquests popets de mida mitjana (que també he comprat per fer-los d'un altre manera) si que requereixin d'una certa cocció prèvia per estovar-los una mica. Contra més gran sigui un pop... més dura és la seva carn.

2.
popets all julivert pas2

Però per aquest plat utilitzaré popets mini... dels més petits.

3.
popets all julivert pas3

No sempre en trobo a la peixateria... i s'ha d'aprofitar. Això sí... van molt cars (a 53eu/kg). La recepta és per mig quilo de popets, però jo només he comprat uns 300gr.

4.
popets all julivert pas4

Com podeu apreciar... són molt menuts... i ja els he demanat nets.

5.
popets all julivert pas5

D'entrada, posarem una paella a calentar mentre rentem i salem els popets.

6.
popets all julivert pas6

Saltem els popets directament.

7.
popets all julivert pas7

Veureu com de seguida canvien de color i es tornen rosadets... tirant a vermellós.

8.
popets all julivert pas8

Aquest primers 5 minuts serviràn perquè els pops treguin tota l'aigua que porten.

9.
popets all julivert pas9

Mentre, podem anar obrint un vinet blanc... un albarinyo Rias Baixas...

10.
popets all julivert pas10

... omplirem un got... i el tindrem apunt...

11.
12.
popets all julivert pas12

Ara ja no hi ha. El soroll de la cocció ha canviat... i comencen a petar una mica i tot.

13.
popets all julivert pas13

Aquest és el punt que busquem per continuar amb el plat.

14.
popets all julivert pas14

Prèviament hem preparat una picadeta d'all i julivert... amb oli d'oliva verge extra.

15.
popets all julivert pas15

Tirem gairebé tota la picada per sempre... reservant una miqueta per muntar el plat.

16.
popets all julivert pas16

Quines olors!

17.
popets all julivert pas17

... ja podem afegir el vi...

18.
popets all julivert pas18

... si està a temperatura ambient millor que fred...

19.
popets all julivert pas19

Ho remenem una mica... ho salem...

20.
popets all julivert pas20

... i baixem el foc... ho deixem a foc mitjanet...

21.
popets all julivert pas21

Només cal tapar-lo i deixar reduïr el vi... uns 15 minuts aprox.

22.
popets all julivert pas23

Passat aquest temps... notareu que la textura ha canviat... les flaires són espectaculars... i pràcticament ja no queda suc...

23.
popets all julivert pas24

Ja ho podem emplatar.

24.
popets all julivert pas25

Aquí els teniu.

25.
popets all julivert pas27

Regueu-lo tot amb la mica de picada sobrant...

26.
popets all julivert pas28

I suqueu pa en aquesta salseta tan espectacularment saborosa... eh?

27.
popets all julivert pas29

... un trosset de pa... un popet... i un glog de vinet...

28.

Bon Profit!