Receptes de pop n'hi ha moltes. Una de les que més m'agraden és aquesta. Ah!... i no... no són popets a la planxa amb all i julivert com pot semblar a primera vista (que també són molt bons). Això són uns popets cuits en una reducció de vi blanc... que queden amb aquesta suculenta caramelització de vi... que entra pels ulls. Els popets d'aquesta mida... tant petitonets, són mantega pura nanos. No cal bullir-los, ni congelar-los ni donar-li cops amb la mà de morter... perquè mai us quedaran durs. Són molt fàcils de fer, així que si voleu gaudir d'una bona tapa, entrant o "platillo"... compteu amb aquests tradicionals popets amb all i julivert.

Ingredients

500gr. popets petits

1 got de vi blanc  

sal  

  

Per la picada  

4 grans d'all

julivert  

oli d'oliva

Preparació
1.

Com podeu veure, aquests popets de mida mitjana (que també he comprat per fer-los d'un altre manera) si que requereixin d'una certa cocció prèvia per estovar-los una mica. Contra més gran sigui un pop... més dura és la seva carn.

2.

Però per aquest plat utilitzaré popets mini... dels més petits.

3.

No sempre en trobo a la peixateria... i s'ha d'aprofitar. Això sí... van molt cars (a 53eu/kg). La recepta és per mig quilo de popets, però jo només he comprat uns 300gr.

4.

Com podeu apreciar... són molt menuts... i ja els he demanat nets.

5.

D'entrada, posarem una paella a calentar mentre rentem i salem els popets.

6.

Saltem els popets directament.

7.

Veureu com de seguida canvien de color i es tornen rosadets... tirant a vermellós.

8.

Aquest primers 5 minuts serviràn perquè els pops treguin tota l'aigua que porten.

9.

Mentre, podem anar obrint un vinet blanc... un albarinyo Rias Baixas...

10.

... omplirem un got... i el tindrem apunt...

11.
12.

Ara ja no hi ha. El soroll de la cocció ha canviat... i comencen a petar una mica i tot.

13.

Aquest és el punt que busquem per continuar amb el plat.

14.

Prèviament hem preparat una picadeta d'all i julivert... amb oli d'oliva verge extra.

15.

Tirem gairebé tota la picada per sempre... reservant una miqueta per muntar el plat.

16.

Quines olors!

17.

... ja podem afegir el vi...

18.

... si està a temperatura ambient millor que fred...

19.

Ho remenem una mica... ho salem...

20.

... i baixem el foc... ho deixem a foc mitjanet...

21.

Només cal tapar-lo i deixar reduïr el vi... uns 15 minuts aprox.

22.

Passat aquest temps... notareu que la textura ha canviat... les flaires són espectaculars... i pràcticament ja no queda suc...

23.

Ja ho podem emplatar.

24.

Aquí els teniu.

25.

Regueu-lo tot amb la mica de picada sobrant...

26.

I suqueu pa en aquesta salseta tan espectacularment saborosa... eh?

27.

... un trosset de pa... un popet... i un glog de vinet...

28.

Bon Profit!