Avui us portem un clàssic que sempre apasiona: uns popets amb salseta de tomàquet i xoriço, amb una mica de picant. Entenc molt bé als que no us agrada/convé el picant, però hi ha plats que necessiten un punt picant o perden tota la gràcia, com és el cas d'avui. Podeu posar-ne més o menys picant, però jo us recomano posar-hi. Aquest guisadet convé deixar-lo reposar unes hores, millor si és d'un dia per un altre. A sucar pa i a gaudir amb un bon vi negre.
Som-hi!
1 quilo de popets de platja bullits
2 o 3 cullerots de l'aigua de bullir els pops
4 tomàquets ratllats
4 cebes mitjanes de Figueres tallades a la juliana
2 grans d'all laminats
1 cullerada de pebre vermell picant
1 got de brandi
1/2 xoriço picant tallat a trossos
3 fulles de llorer
2 o 3 caienes o un tros de bitxo picant
oli d'oliva
sucre
sal
Variants:
- Podeu fer servir pebre vermell dolç
- S'hi poden afegir trossets de cansalada
![IMG 5459 IMG 5459](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/42/23/img-5459.jpeg)
Primer de tot heu de coure els popets. Si aneu a la peixeteria i trobeu popets de platja petits compreu-los i els congeleu. Un cop descongelats el renteu bé i els netegeu (si no ho estaven ja).
![IMG 5465 IMG 5465](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/42/65/img-5465.jpeg)
Com podeu veure, son de mida petita. Com la típica tapa de "pulpitos" del bar.
![IMG 5472 IMG 5472](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/43/01/img-5472.jpeg)
Poseu a bullir aigua en una olla, li tireu el llorer i una mica d'oli.
![IMG 5476 IMG 5476](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/43/43/img-5476.jpeg)
I quan arrenqui el bull li tireu tots els popets.
![IMG 5481 IMG 5481](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/43/82/img-5481.jpeg)
Els feu fins que quedin tous. Els haureu de tenir 30-35 minuts, segons la mida. Hi ha qui els cou directament amb el sofregit, però a mi m'agrada deixar-los ben cuits primer i després barrejar-los amb el sofregit una estona.
![IMG 5487 IMG 5487](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/44/33/img-5487.jpeg)
Tireu-hi també el brandi.
![IMG 5490 IMG 5490](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/44/66/img-5490.jpeg)
Això li aportarà un sabor molt interessant al pop.
![IMG 5461 IMG 5461](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/45/17/img-5461.jpeg)
Mentre es couen els popets, prepareu el sofregit.
![IMG 5500 IMG 5500](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/45/59/img-5500.jpeg)
Talleu la ceba a la juliana.
![IMG 5505 IMG 5505](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/45/83/img-5505.jpeg)
Ratlleu els tomàquets.
![IMG 5510 IMG 5510](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/46/31/img-5510.jpeg)
Poseu a escalfar un bon raig d'oli en una paella amb un parell d'alls laminats per donar gust.
![IMG 5515 IMG 5515](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/46/82/img-5515.jpeg)
Seguidament, afegiu-hi la ceba.
![IMG 5522 IMG 5522](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/47/12/img-5522.jpeg)
Tireu un polsim de sal i deixeu fer la ceba fins que canvii de color.
![IMG 5530 IMG 5530](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/47/69/img-5530.jpeg)
Poseu-hi una mica de caiena o bitxo picant si us agrada.
![IMG 5529 IMG 5529](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/48/05/img-5529.jpeg)
Aprofiteu també per tallar el xoriço, que pot ser picant o no, però jo us aconsello que estigui dur, que no sigui un xoriço tou.
![IMG 5536 IMG 5536](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/48/53/img-5536.jpeg)
Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet.
![IMG 5543 IMG 5543](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/49/22/img-5543.jpeg)
Una mica de sucre, per allò de l'acidesa del tomàquet, i una mica de sal.
![IMG 5545 IMG 5545](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/49/91/img-5545.jpeg)
I també una mica de pebre vermell, picant o dolç, al gust. Deixeu fer els sofregit a foc lent durant uns 20 minuts, remenant de tant en tant, i que no hi falti mai líquid. Podeu tirar una mica d'aigua de coure el pop si cal.
![IMG 5559 IMG 5559](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/50/33/img-5559.jpeg)
Un cop fets els pops, els reserveu, així com l'aigua de fer-los.
![IMG 5555 IMG 5555](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/50/75/img-5555.jpeg)
Quan el sofregit estigui fet, torreu una mica el xoriço en un costat de la paella.
![IMG 5565 IMG 5565](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/51/11/img-5565.jpeg)
I ara si, afegiu-hi ja els popets.
![IMG 5570 IMG 5570](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/51/56/img-5570.jpeg)
Al mateix temps, poseu a la paella dos o tres cullerots del brou de coure els popets.
![IMG 5573 IMG 5573](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/51/89/img-5573.jpeg)
Perfecte! Rectifiqueu de sal i assegureu-vos que us queda suficient salsa i ben lligada amb el sofregit.
![IMG 5580 IMG 5580](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/52/25/img-5580.jpeg)
S'ha de deixar coure tot junt durant 10-15 minuts tranquil·lament. La idea es que ara el pop s'impregni del sofregit.
![IMG 5667 IMG 5667](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/52/85/img-5667.jpeg)
Tasteu un popet i si tot és correcte ja podeu apagar el foc i deixar reposar el plat. Un cop fred ho conserveu a la nevera, és clar. Després només caldrà escalfar-ho un mica.
![IMG 6755 IMG 6755](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/38/98/53/18/img-6755.jpeg)
I a gaudir!
Bon profit!