Avui us portem un clàssic que sempre apasiona: uns popets amb salseta de tomàquet i xoriço, amb una mica de picant. Entenc molt bé als que no us agrada/convé el picant, però hi ha plats que necessiten un punt picant o perden tota la gràcia, com és el cas d'avui. Podeu posar-ne més o menys picant, però jo us recomano posar-hi. Aquest guisadet convé deixar-lo reposar unes hores, millor si és d'un dia per un altre. A sucar pa i a gaudir amb un bon vi negre.

Som-hi!

Ingredients

1 quilo de popets de platja bullits

2 o 3 cullerots de l'aigua de bullir els pops

4 tomàquets ratllats

4 cebes mitjanes de Figueres tallades a la juliana

2 grans d'all laminats

1 cullerada de pebre vermell picant

1 got de brandi

1/2 xoriço picant tallat a trossos

3 fulles de llorer

2 o 3 caienes o un tros de bitxo picant

oli d'oliva

sucre

sal

Variants:

- Podeu fer servir pebre vermell dolç

- S'hi poden afegir trossets de cansalada

 

 

Preparació
1.
IMG 5459

Primer de tot heu de coure els popets. Si aneu a la peixeteria i trobeu popets de platja petits compreu-los i els congeleu. Un cop descongelats el renteu bé i els netegeu (si no ho estaven ja).

2.
IMG 5465

Com podeu veure, son de mida petita. Com la típica tapa de "pulpitos" del bar.

3.
IMG 5472

Poseu a bullir aigua en una olla, li tireu el llorer i una mica d'oli.

4.
IMG 5476

I quan arrenqui el bull li tireu tots els popets.

5.
IMG 5481

 Els feu fins que quedin tous. Els haureu de tenir 30-35 minuts, segons la mida. Hi ha qui els cou directament amb el sofregit, però a mi m'agrada deixar-los ben cuits primer i després barrejar-los amb el sofregit una estona.

6.
IMG 5487

Tireu-hi també el brandi.

7.
IMG 5490

Això li aportarà un sabor molt interessant al pop.

8.
IMG 5461

Mentre es couen els popets, prepareu el sofregit.

9.
IMG 5500

Talleu la ceba a la juliana.

10.
IMG 5505

Ratlleu els tomàquets.

11.
IMG 5510

Poseu a escalfar un bon raig d'oli en una paella amb un parell d'alls laminats per donar gust.

12.
IMG 5515

Seguidament, afegiu-hi la ceba.

13.
IMG 5522

Tireu un polsim de sal i deixeu fer la ceba fins que canvii de color.

14.
IMG 5530

Poseu-hi una mica de caiena o bitxo picant si us agrada.

15.
IMG 5529

Aprofiteu també per tallar el xoriço, que pot ser picant o no, però jo us aconsello que estigui dur, que no sigui un xoriço tou.

16.
IMG 5536

Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet.

17.
IMG 5543

Una mica de sucre, per allò de l'acidesa del tomàquet, i una mica de sal.

18.
IMG 5545

I també una mica de pebre vermell, picant o dolç, al gust. Deixeu fer els sofregit a foc lent durant uns 20 minuts, remenant de tant en tant, i que no hi falti mai líquid. Podeu tirar una mica d'aigua de coure el pop si cal. 

19.
IMG 5559

Un cop fets els pops, els reserveu, així com l'aigua de fer-los.

20.
IMG 5555

Quan el sofregit estigui fet, torreu una mica el xoriço en un costat de la paella.

21.
IMG 5565

I ara si, afegiu-hi ja els popets.

22.
IMG 5570

Al mateix temps, poseu a la paella dos o tres cullerots del brou de coure els popets.

23.
IMG 5573

Perfecte! Rectifiqueu de sal i assegureu-vos que us queda suficient salsa i ben lligada amb el sofregit. 

24.
IMG 5580

S'ha de deixar coure tot junt durant 10-15 minuts tranquil·lament. La idea es que ara el pop s'impregni del sofregit. 

25.
IMG 5667

Tasteu un popet i si tot és correcte ja podeu apagar el foc i deixar reposar el plat. Un cop fred ho conserveu a la nevera, és clar. Després només caldrà escalfar-ho un mica. 

26.
IMG 6755

I a gaudir!

Bon profit!