Avui us portem un clàssic que sempre apasiona: uns popets amb salseta de tomàquet i xoriço, amb una mica de picant. Entenc molt bé als que no us agrada/convé el picant, però hi ha plats que necessiten un punt picant o perden tota la gràcia, com és el cas d'avui. Podeu posar-ne més o menys picant, però jo us recomano posar-hi. Aquest guisadet convé deixar-lo reposar unes hores, millor si és d'un dia per un altre. A sucar pa i a gaudir amb un bon vi negre.

Som-hi!

Ingredients

1 quilo de popets de platja bullits

2 o 3 cullerots de l'aigua de bullir els pops

4 tomàquets ratllats

4 cebes mitjanes de Figueres tallades a la juliana

2 grans d'all laminats

1 cullerada de pebre vermell picant

1 got de brandi

1/2 xoriço picant tallat a trossos

3 fulles de llorer

2 o 3 caienes o un tros de bitxo picant

oli d'oliva

sucre

sal

Variants:

- Podeu fer servir pebre vermell dolç

- S'hi poden afegir trossets de cansalada

 

 

Preparació
1.

Primer de tot heu de coure els popets. Si aneu a la peixeteria i trobeu popets de platja petits compreu-los i els congeleu. Un cop descongelats el renteu bé i els netegeu (si no ho estaven ja).

2.

Com podeu veure, son de mida petita. Com la típica tapa de "pulpitos" del bar.

3.

Poseu a bullir aigua en una olla, li tireu el llorer i una mica d'oli.

4.

I quan arrenqui el bull li tireu tots els popets.

5.

 Els feu fins que quedin tous. Els haureu de tenir 30-35 minuts, segons la mida. Hi ha qui els cou directament amb el sofregit, però a mi m'agrada deixar-los ben cuits primer i després barrejar-los amb el sofregit una estona.

6.

Tireu-hi també el brandi.

7.

Això li aportarà un sabor molt interessant al pop.

8.

Mentre es couen els popets, prepareu el sofregit.

9.

Talleu la ceba a la juliana.

10.

Ratlleu els tomàquets.

11.

Poseu a escalfar un bon raig d'oli en una paella amb un parell d'alls laminats per donar gust.

12.

Seguidament, afegiu-hi la ceba.

13.

Tireu un polsim de sal i deixeu fer la ceba fins que canvii de color.

14.

Poseu-hi una mica de caiena o bitxo picant si us agrada.

15.

Aprofiteu també per tallar el xoriço, que pot ser picant o no, però jo us aconsello que estigui dur, que no sigui un xoriço tou.

16.

Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet.

17.

Una mica de sucre, per allò de l'acidesa del tomàquet, i una mica de sal.

18.

I també una mica de pebre vermell, picant o dolç, al gust. Deixeu fer els sofregit a foc lent durant uns 20 minuts, remenant de tant en tant, i que no hi falti mai líquid. Podeu tirar una mica d'aigua de coure el pop si cal. 

19.

Un cop fets els pops, els reserveu, així com l'aigua de fer-los.

20.

Quan el sofregit estigui fet, torreu una mica el xoriço en un costat de la paella.

21.

I ara si, afegiu-hi ja els popets.

22.

Al mateix temps, poseu a la paella dos o tres cullerots del brou de coure els popets.

23.

Perfecte! Rectifiqueu de sal i assegureu-vos que us queda suficient salsa i ben lligada amb el sofregit. 

24.

S'ha de deixar coure tot junt durant 10-15 minuts tranquil·lament. La idea es que ara el pop s'impregni del sofregit. 

25.

Tasteu un popet i si tot és correcte ja podeu apagar el foc i deixar reposar el plat. Un cop fred ho conserveu a la nevera, és clar. Després només caldrà escalfar-ho un mica. 

26.

I a gaudir!

Bon profit!