Hola "Gourmeters"!
Avui us porto una tapa de les que costen de trobar. Un platillo que farà venir gana.
El meu consell: si passeu per la peixateria i trobeu popets de platja de mida petita, compreu-los i congeleu-los. Per dos motius principalment: el primer per què no sempre en trobareu, i el segon per què la congelació trenca les fibres del pop i, tot i ser pops de mida petita, això us garantirà una bona cocció. I, precisament, aquesta mida petita us permetrà fregir-los sense haver-los de coure amb aigua prèviament. De seguida us explico com gaudir d'aquest bé de Déu!
Com veureu, jo us proposo dues salses d'acompanyament: una salsa especial picantona i també una mica de salsa romesco.
Som-hi!
1 kg de popets de platja de mida petita
farina per fregir (preparat o farina de cigró)
1 cullerada de curri
1 cullerada de pebre negre
1 cullerada de Ras El Hanout (ho trobareu a grans superfícies)
sal
Per fer la salsa especial:
- 3 cullerades de maionesa
- 2 cullerades de ketchup
- 1 cullerada de salsa Worcestershire ("Lea & Perrins")
- 1/2 cullerada de salsa "Tabasco"
- unes gotes de llimona
- pebre negre
- pebre vermell picant
Variants:
- Podeu fer-ho amb calamar
- Es pot acompanyar amb diferents tipus de salses (al gust)
Com us comentava, si els teniu congelats, els haureu de treure del congelador la nit abans. Renteu-los bé. Normalment, a la peixateria ja us els venen nets (sense vísceres, cap net i boca retirada).
Renteu-los bé.
Un cop ben escorreguts, i abans d'enfarinar-los, jo us recomano eixugar-los el màxim possible, doncs l'aigua amb l'oli els farà esclatar i hi ha perill de cremades.
En un plat, poseu la farina per fregir juntament amb les espècies i una mica de sal.
Barregeu-ho bé amb les mans.
I enfarineu molt bé els popets, amb cura, també per la part interior dels tentacles.
Retireu l'excés de farina i els aneu reservant mentre s'escalfa l'oli per fregir.
Jo he utilitzat fregidora a uns 165-170 graus durant uns 8-9 minuts aproximadament, però els aneu d'anar revisant fins que quedin cruixents.
Un cop escurregut l'excés d'oli, serviu-los en una safata o plat amb una mica de sal en escates per sobre.
Una mica de llimona, i les salses que considereu.
Els tastem?
Ufff, sense paraules!
Bon profit!