Hola "Gourmeters"!

Avui us porto una tapa de les que costen de trobar. Un platillo que farà venir gana. 

El meu consell: si passeu per la peixateria i trobeu popets de platja de mida petita, compreu-los i congeleu-los. Per dos motius principalment: el primer per què no sempre en trobareu, i el segon per què la congelació trenca les fibres del pop i, tot i ser pops de mida petita, això us garantirà una bona cocció. I, precisament, aquesta mida petita us permetrà fregir-los sense haver-los de coure amb aigua prèviament. De seguida us explico com gaudir d'aquest bé de Déu!

Com veureu, jo us proposo dues salses d'acompanyament: una salsa especial picantona i també una mica de salsa romesco.

Som-hi!

Ingredients

1 kg de popets de platja de mida petita

farina per fregir (preparat o farina de cigró)

1 cullerada de curri

1 cullerada de pebre negre

1 cullerada de Ras El Hanout (ho trobareu a grans superfícies)

sal

Per fer la salsa especial:

- 3 cullerades de maionesa

- 2 cullerades de ketchup

- 1 cullerada de salsa Worcestershire ("Lea & Perrins")

- 1/2 cullerada de salsa "Tabasco"

- unes gotes de llimona

- pebre negre

- pebre vermell picant

 

Variants:

- Podeu fer-ho amb calamar

- Es pot acompanyar amb diferents tipus de salses (al gust)

Preparació
1.

Com us comentava, si els teniu congelats, els haureu de treure del congelador la nit abans. Renteu-los bé. Normalment, a la peixateria ja us els venen nets (sense vísceres, cap net i boca retirada). 

2.

Renteu-los bé.

3.

Un cop ben escorreguts, i abans d'enfarinar-los, jo us recomano eixugar-los el màxim possible, doncs l'aigua amb l'oli els farà esclatar i hi ha perill de cremades.

4.

En un plat, poseu la farina per fregir juntament amb les espècies i una mica de sal.

5.

Barregeu-ho bé amb les mans.

6.

I enfarineu molt bé els popets, amb cura, també per la part interior dels tentacles.

7.

Retireu l'excés de farina i els aneu reservant mentre s'escalfa l'oli per fregir.

8.

Jo he utilitzat fregidora a uns 165-170 graus durant uns 8-9 minuts aproximadament, però els aneu d'anar revisant fins que quedin cruixents.

9.

Un cop escurregut l'excés d'oli, serviu-los en una safata o plat amb una mica de sal en escates per sobre.

10.

Una mica de llimona, i les salses que considereu.

11.

Els tastem?

12.

Ufff, sense paraules!

13.

Bon profit!