Avui et porto un platillo d'aquells que costen de trobar als restaurants, i si ho fas, marcaràs aquell lloc com a especial. La raó és que de vegades no resulta senzill trobar plats tradicionals ben executats (i a preu raonable). Abans de continuar, et recomano donar un cop d'ull a la recepta de la Salsa Americana. Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de popets de mida petita o mitjana nets

Per fer la salsa americana:

  • 1 ceba morada trinxada (de Figueres)
  • 4 grans d'all
  • 1 ceba tendra trinxada
  • 1 pastanaga tallada a daus
  • 1 cullerada de carn de nyora
  • 1 got de brandi
  • 1 got de vi blanc
  • 1 cullerada d'estragó
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 4-5 bitxos picants
  • 400 ml de tomàquet triturat
  • 500 ml de fumet de marisc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Per fer el fumet:

  • 1 litre d'aigua
  • 500 g de galeres
  • 200 g de caps i pells de gamba vermella
  • 1 tros de ceba
  • 1 branca d'api
  • Una mica de coriandre fresc
  • Sal

Variants:

  • Pots fer la mateixa recepta amb sípia o calamar.
Preparació
1.
IMG 3589

Si trobes popets a la peixateria, no dubtis en comprar-los. Els congeles i ja els faràs. Altrament, quan vulguis fer-los no en trobaràs.

2.
IMG 3591

Demana'ls ja nets i els rentes bé, sobretot els tentacles.

3.
IMG 3792

Prepara la salsa americana. Podràs trobar el pas a pas al link de la introducció.

4.
IMG 3868

Primer hauràs de fer el fumet de marisc.

5.
IMG 3834

El sofregit.

6.
IMG 3885

Triturar-ho i barrejar-ho. 

7.
IMG 3935

I quan tinguis la salsa feta, ja podràs coure els popets.

8.
IMG 3895

Afegeix els popets. 

9.
IMG 3901

I deixa'ls coure uns 25-30 minuts, o fins que el popet quedi tou (els vas tastant).

10.
IMG 3904

Millor si ho tapes.

11.
IMG 3911

El xup-xup d'aquesta salsa és maravellós!

12.
IMG 3917

Com més petits siguin els popets, abans acabaràs la cocció.

13.
IMG 3942

Un cop fets, els reserves en un tàper fins que siguin freds i a la nevera. Convé deixar-los reposar unes hores.

14.
IMG 3960

I ara si, els escalfes i ja els pots servir.

15.
IMG 3976

I que no falti pa.

16.
IMG 3970

Bon profit!