Avui et porto un platillo d'aquells que costen de trobar als restaurants, i si ho fas, marcaràs aquell lloc com a especial. La raó és que de vegades no resulta senzill trobar plats tradicionals ben executats (i a preu raonable). Abans de continuar, et recomano donar un cop d'ull a la recepta de la Salsa Americana. Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de popets de mida petita o mitjana nets

Per fer la salsa americana:

  • 1 ceba morada trinxada (de Figueres)
  • 4 grans d'all
  • 1 ceba tendra trinxada
  • 1 pastanaga tallada a daus
  • 1 cullerada de carn de nyora
  • 1 got de brandi
  • 1 got de vi blanc
  • 1 cullerada d'estragó
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 4-5 bitxos picants
  • 400 ml de tomàquet triturat
  • 500 ml de fumet de marisc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Per fer el fumet:

  • 1 litre d'aigua
  • 500 g de galeres
  • 200 g de caps i pells de gamba vermella
  • 1 tros de ceba
  • 1 branca d'api
  • Una mica de coriandre fresc
  • Sal

Variants:

  • Pots fer la mateixa recepta amb sípia o calamar.
Preparació
1.

Si trobes popets a la peixateria, no dubtis en comprar-los. Els congeles i ja els faràs. Altrament, quan vulguis fer-los no en trobaràs.

2.

Demana'ls ja nets i els rentes bé, sobretot els tentacles.

3.

Prepara la salsa americana. Podràs trobar el pas a pas al link de la introducció.

4.

Primer hauràs de fer el fumet de marisc.

5.

El sofregit.

6.

Triturar-ho i barrejar-ho. 

7.

I quan tinguis la salsa feta, ja podràs coure els popets.

8.

Afegeix els popets. 

9.

I deixa'ls coure uns 25-30 minuts, o fins que el popet quedi tou (els vas tastant).

10.

Millor si ho tapes.

11.

El xup-xup d'aquesta salsa és maravellós!

12.

Com més petits siguin els popets, abans acabaràs la cocció.

13.

Un cop fets, els reserves en un tàper fins que siguin freds i a la nevera. Convé deixar-los reposar unes hores.

14.

I ara si, els escalfes i ja els pots servir.

15.

I que no falti pa.

16.

Bon profit!