Ara feia uns dies que no creava res nou. I jo també tinc el meu petit neguit de fer coses noves, com tothom. Però ara que penso, semblaria una contradicció dir que has inventat un plat tradicional nou, oi? Nou i tradicional no lliguen massa. En qualsevol cas, reconec que no cal ser gaire espavilat per crear plats com el que us presento avui, es evident. Això no treu que us vulgui recomanar aquesta recepta.
La combinació del pop amb els rovellons i aquesta salseta suau però amb caràcter, és una d'aquelles cosetes ben trobades que cal tastar. Entra pels ulls, ho sé, però encara està més bo quan el tastes. Com veureu, és un plat no massa complicat de fer i el podeu deixar mig preparat unes hores abans de presentar-lo, si cal. Espero que us agradi.
500gr. pop de platja
300gr. rovelló fresc
3 dent d'all
oli d'oliva
all i julivert picats
sal
Per la salsa
1 manat d'espinac fresc
1 dent d'all
pebre negre
1/2 porro
125ml. crema de llet o nata per cuinar
1 cullerada del brou de bullir els espinacs i els pops
oli d'oliva
sal
Variants:
- Hi podeu incorporar un parell de bitxos si voleu que piqui
Preparem tots els ingredients.
Els rovellons ja els hem netejat a consciència prèviament.
Són pops de platja, de mida mitjana.
I començarem per preparar els espinacs.
Com ja sabreu, els espinacs tenen molta sorra i convé netejar-los varies vegades.
Poseu una olla a escalfar amb abundant aigua i quan bulli afegiu-hi els espinacs.
De seguida rebaixaran el seu volum tres o quatre vegades. Deixeu-los coure uns 10 minuts.
Reservarem els espinacs cuits però conservarem l'aigua de cocció.
En aquesta mateixa aigua, afegiu-hi els pops... que estaran uns 25-30 minuts.
En una paella amb una mica d'oli d'oliva daurem uns alls tallats a làmines.
Abans que no es torrin massa, hi incorporarem el porro.
Ho empebrem.
Deixem que agafi color tot plegat
A continuació hi aboquem els espinacs ben escorreguts.
Ho salem una mica.
Hi tirem un parell de cullerots del brou de bullir els espinacs i els pops.
També hi tirarem la crema de llet, llet evaporada o nata líquida.
Ara, deixarem que faci xup-xup uns deu minuts. Rectifiqueu de sal si cal.
Finalment, passeu aquest preparat a un pot per triturar amb la batedora elèctrica.
Deixeu-ho ben fi i reserveu-ho.
Ara, en un altre paella amb un raig d'oli... saltem els bolets.
Piqueu una mica d'all i julivert fresc...
... i tireu-ho per sobre dels bolets i, després de deixar anar tota l'aigua, deixeu que agafin color. Reserveu-los.
Per un altre banda, ja tenim els pops ben cuits....
Amb dos o tres alls aixafats... aromatitzem un raig d'oli d'oliva en una paella...
L'objectiu és deixar-los ben torradets.
Hi afegirem els bolets que havíem reservat i ho salem tot plegat.
Una mica de julivert fresc per sobre...
... i ja podem emplatar.
Posarem una mica de crema al fons del plat.
I a sobre hi posem el pop amb els rovellons.
També els podeu servir amb una mica de salsa per sobre.
La crema, si cal, l'escalfeu una mica abans d'utilitzar-la.
I a gaudir d'aquest plat tan atractiu.
Acompanyeu-lo del vi blanc o negre que més us agradi.