Qui no ha tastat mai un músic? A mi m'agrada molt. La veritat és que trobo que són unes postres excel·lents i molt sanes... però que s'acostumen a demanar poc sovint, oi que sí? Tampoc ens ho posen fàcil. No és massa habitual trobar-te unes "Postres de músic" en el bar del costat de casa... però, en canvi, sí que ho és una "Tarta de Santiago", també molt bona, però no deixa de ser curiós, oi? Les postres de músic no és més que servir un bon grapat de fruits secs (ametlla i avellanes torrades, panses, figues seques i nous) acompanyats d'un porronet petit de vi dolç, moscatell o mistela. I ara, veiem com preparar-lo.
50 g d'ametlla torrada
50 g d'avellana torrada
50 g de nous pelats
50 g de figues seques
50 g de panses
1 porronet de vi dolç
Variants:
S'hi poden afegir pinyons
Es pot servir amb vi de gel o altres varietats de vi dolç o per postres
Preparem tots els ingredients.
Primer omplim el porronet...
... col·loquem el porronet al mig del plat i comencem a distribuir les figues, les nous...
... les panses... les ametlles... les avellanes...
Tsch... foto bonica, eh?... amplieu-la i mireu pel foradet!
I ja el podem servir.
Tremendament bo, senzill, sa i tradicional.
El que us deia, m'encanta incrustar una ametlla torrada i pelada dins una figa.