A continuació veurem com elaborar aquesta amanida de bacallà amb patates, més coneguda com a Poti-Poti. A primera vista, us adonareu de la senzillesa de la seva elaboració on la matèria primera, com sempre passa en aquests casos, determinarà el resultat. Per tant, no escatimeu en aconseguir els millors tomàquets, el millor pebrot, les millors patates. En boca, és una amanida que resulta fresca i agradable i que podeu acompanyar de més ingredients. Un plat que podeu consumir tot l'any, però especialment indicat en èpoques d'estiu. Espero que us agradi.
4 tomàquets d'amanir tallats a rodanxes
4 patates
1 ceba tallada a tires
1 pebrot vermell tallat a tires
400 g de bacallà esqueixat i dessalat
100 g d'olives arbequines
oli d'oliva
sal
Variants:
S'hi poden posar ous durs trinxats
També s'hi pot afegir pebrot verd a més del vermell
També es pot fer amb olives negres o verdes
Es pot adornar amb botifarra negre i blanca i coliflor confitada amb vinagre
Es pot acompanyar d'escarola i enciam
Per amanir-ho, s'hi poden afegir unes gotes de vinagre
![poti poti mura pas1 poti poti mura pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/87/12/poti-poti-mura-pas1.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![poti poti mura pas2 poti poti mura pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/87/36/poti-poti-mura-pas2.jpeg)
El bacallà el podeu comprar ja esqueixat i dessalat. Altrament, com he fet jo, el podeu comprar salat i dessalar-lo el dia abans.
![poti poti mura pas3 poti poti mura pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/87/60/poti-poti-mura-pas3.jpeg)
Si el teniu en remull, un cop rentat, assequeu-lo amb paper de cuina.
![poti poti mura pas4 poti poti mura pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/87/84/poti-poti-mura-pas4.jpeg)
Ara ja tenim el bacallà a punt per fer servir.
![poti poti mura pas5 poti poti mura pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/88/08/poti-poti-mura-pas5.jpeg)
Poseu a bullir les patates. Ho podeu fer amb pell i pelar-les un cop bullides també.
![poti poti mura pas6 poti poti mura pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/88/32/poti-poti-mura-pas6.jpeg)
Quan siguin toves, deixeu-les reposar, que es refredin.
![poti poti mura pas7 poti poti mura pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/88/56/poti-poti-mura-pas7.jpeg)
Mentrestant, renteu i talleu el tomàquet a rodanxes.
![poti poti mura pas8 poti poti mura pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/88/80/poti-poti-mura-pas8.jpeg)
Feu el mateix amb el pebrot vermell.
![poti poti mura pas9 poti poti mura pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/89/19/poti-poti-mura-pas9.jpeg)
Quan la patata sigui freda, talleu també de la mateixa manera, a rodanxes de mig centímetre.
![poti poti mura pas10 poti poti mura pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/89/61/poti-poti-mura-pas10.jpeg)
I ara la ceba: jo us recomano emprar ceba dolça, que no pica tant.
![poti poti mura pas11 poti poti mura pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/89/94/poti-poti-mura-pas11.jpeg)
Talleu la ceba a tires també.
![poti poti mura pas12 poti poti mura pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/90/30/poti-poti-mura-pas12.jpeg)
Genial! Ja ho tenim tot a punt per emplatar.
![poti poti mura pas13 poti poti mura pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/90/54/poti-poti-mura-pas13.jpeg)
En una safata o plat, col·loqueu una primera capa de patata. Saleu-la.
![poti poti mura pas14 poti poti mura pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/90/78/poti-poti-mura-pas14.jpeg)
Tireu-hi un raig d'oli d'oliva verge extra.
![poti poti mura pas15 poti poti mura pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/91/17/poti-poti-mura-pas15.jpeg)
Seguidament, poseu-hi el bacallà. El podeu esqueixar més si voleu, i fer-lo en trossos més petits.
![poti poti mura pas16 poti poti mura pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/91/41/poti-poti-mura-pas16.jpeg)
Un nou raig d'oli.
![poti poti mura pas17 poti poti mura pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/91/92/poti-poti-mura-pas17.jpeg)
Ara hi posarem la ceba.
![poti poti mura pas18 poti poti mura pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/92/31/poti-poti-mura-pas18.jpeg)
El tomàquet...
![poti poti mura pas19 poti poti mura pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/92/67/poti-poti-mura-pas19.jpeg)
... i el pebrot.
![poti poti mura pas20 poti poti mura pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/93/12/poti-poti-mura-pas20.jpeg)
I per acabar, les olives arbequines per sobre.
![poti poti mura pas21 poti poti mura pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/93/36/poti-poti-mura-pas21.jpeg)
Ho amanim bé amb oli. I si voleu, unes gotes de vinagre també.
![poti poti mura pas22 poti poti mura pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/93/60/poti-poti-mura-pas22.jpeg)
Un últim polsim de sal i...
![poti poti mura pas23 poti poti mura pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/93/84/poti-poti-mura-pas23.jpeg)
... cap a taula!
![poti poti mura pas24 poti poti mura pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/94/08/poti-poti-mura-pas24.jpeg)
Com podeu observar, les capes es defineixen perfectament. Hi ha altres presentacions d'aquest plat, tot esmicolant-ne els ingredients.
![poti poti mura pas25 poti poti mura pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/29/94/32/poti-poti-mura-pas25.jpeg)
Bon profit!