A continuació veurem com elaborar aquesta amanida de bacallà amb patates, més coneguda com a Poti-Poti. A primera vista, us adonareu de la senzillesa de la seva elaboració on la matèria primera, com sempre passa en aquests casos, determinarà el resultat. Per tant, no escatimeu en aconseguir els millors tomàquets, el millor pebrot, les millors patates. En boca, és una amanida que resulta fresca i agradable i que podeu acompanyar de més ingredients. Un plat que podeu consumir tot l'any, però especialment indicat en èpoques d'estiu. Espero que us agradi.

Ingredients

4 tomàquets d'amanir tallats a rodanxes

4 patates

1 ceba tallada a tires

1 pebrot vermell tallat a tires

400 g de bacallà esqueixat i dessalat

100 g d'olives arbequines

oli d'oliva

sal

Variants:

S'hi poden posar ous durs trinxats

També s'hi pot afegir pebrot verd a més del vermell

També es pot fer amb olives negres o verdes

Es pot adornar amb botifarra negre i blanca i coliflor confitada amb vinagre

Es pot acompanyar d'escarola i enciam

Per amanir-ho, s'hi poden afegir unes gotes de vinagre

Preparació
1.
poti poti mura pas1

Prepareu tots els ingredients.

2.
poti poti mura pas2

El bacallà el podeu comprar ja esqueixat i dessalat. Altrament, com he fet jo, el podeu comprar salat i dessalar-lo el dia abans.

3.
poti poti mura pas3

Si el teniu en remull, un cop rentat, assequeu-lo amb paper de cuina.

4.
poti poti mura pas4

Ara ja tenim el bacallà a punt per fer servir.

5.
poti poti mura pas5

Poseu a bullir les patates. Ho podeu fer amb pell i pelar-les un cop bullides també.

6.
poti poti mura pas6

Quan siguin toves, deixeu-les reposar, que es refredin.

7.
poti poti mura pas7

Mentrestant, renteu i talleu el tomàquet a rodanxes.

8.
poti poti mura pas8

Feu el mateix amb el pebrot vermell.

9.
poti poti mura pas9

Quan la patata sigui freda, talleu també de la mateixa manera, a rodanxes de mig centímetre.

10.
poti poti mura pas10

I ara la ceba: jo us recomano emprar ceba dolça, que no pica tant.

11.
poti poti mura pas11

Talleu la ceba a tires també.

12.
poti poti mura pas12

Genial! Ja ho tenim tot a punt per emplatar.

13.
poti poti mura pas13

En una safata o plat, col·loqueu una primera capa de patata. Saleu-la.

14.
poti poti mura pas14

Tireu-hi un raig d'oli d'oliva verge extra.

15.
poti poti mura pas15

Seguidament, poseu-hi el bacallà. El podeu esqueixar més si voleu, i fer-lo en trossos més petits.

16.
poti poti mura pas16

Un nou raig d'oli.

17.
poti poti mura pas17

Ara hi posarem la ceba.

18.
poti poti mura pas18

El tomàquet...

19.
poti poti mura pas19

... i el pebrot.

20.
poti poti mura pas20

I per acabar, les olives arbequines per sobre.

21.
poti poti mura pas21

Ho amanim bé amb oli. I si voleu, unes gotes de vinagre també.

22.
poti poti mura pas22

Un últim polsim de sal i...

23.
poti poti mura pas23

... cap a taula!

24.
poti poti mura pas24

Com podeu observar, les capes es defineixen perfectament. Hi ha altres presentacions d'aquest plat, tot esmicolant-ne els ingredients.

25.
poti poti mura pas25

Bon profit!