Eiiiiiiiiiiii...quantes vegades heu menjat préssec amb vi i sucre quan éreu petits, eh? A casa nostra moltes. Era d'aquelles postres típicament d'estiu...que tant ens agradaven, com la magrana amb vi i sucre també. Tot i que la nostra mare feia algún gest amb al cap com dient "no et passis amb el vi".
Clar, al cap i a la fi, no deixàvem de ser nens bebent vi. I quin bé ens ha fet aquest vinet, eh? La veritat és que no és una recepta que es troba massa en els restaurants d'avui en dia, a no ser que sigui alguna masia catalana molt molt tradicional. Una antològica recepta que mereix tot el respecte per part de les generacions passades, presents i futures.
Haureu d'esperar un mínim de 24 hores per a poder tastar aquest plat, però jo us recomano esperar de 3 a 4 díes. L'haureu de remenar dos cops al dia per anar bé. Som-hi.
4 préssecs
1/2 litre de vi negre
100gr. sucre
Variants:
Podeu afegir una rama de canyella
Podeu escalfar-ho una estona al foc
Obviament, partirem d'un bon producte: Préssec de Vinya.
Per la olor... de seguida se sap si són de Vinya, a que si?
Gastaré aquest vi... que tenia per casa. Contràriament al que pugueu pensar... contra més baratet i mediocre sigui el vi... millor queda el préssec... i contra més bo i intens sigui el sabor... pitjor queda el préssec. Almenys, aquesta ha estat la meva experiència.
Obrim el vinet.
Hi posem el sucre. Jo ho faig a ull, però us he posat una aproximació de 100gr. per 4 préssecs.
Seguidament incorporem el vi.
Remeneu-lo tot bé durant una estona, per dissoldre el sucre.
Ja fa olor, eh?
Aquesta és d'aquelles imatges entranyables... no sé com dir-ho. Em recorda a quan era petit.
Genial, ja ho tenim.
Ara només li falta reposar un mínim de 24 hores, encara que a partir del tercer és quan està més bo. Remeneu-lo un parell de cops cada dia.
Passats tres díes... això ja fa un altre pinta.
El préssec ha xuclat el vi i el sucre.
I ja el podem servir... ben fresquet... dolç i aromàtic. Unes postres tradicionals formidables, que no poden desaparèixer mai.
Bon Profit!