A mi, particularment, m'agraden més sense coure, deixant-los macerar en vi negre i negre, però aquesta versió és més que interessant, sobretot si els acompanyeu amb una mica de nata. La textura cuita del préssec s'apropa més a la poma que fem per al pastís Tatín, m'enteneu oi?
En qualsevol cas, la millor manera d'esbrinar quina variant us agrada més és tastant-les totes dues. Per cert, el préssec de vinya, com sabeu, és de temporada. Aprofiteu-los quan són ben bons (a ple estiu). 

Si teniu molts préssecs a casa, aquesta és una bona manera de consumir-los també. A gaudir doncs!

 

Ingredients

4 préssecs de vinya

50 g de sucre

1 l de vi dolç

1 pell de llimona

1 clau d'espècia

1/2 branca de canyella

macís

Variants:

Es poden afegir nous crues a la cocció

També es pot fer amb vi negre, vi blanc o cava en compotes de vi dolç

Es poden deixar macerar els préssecs en el vi, sense coure'ls.

Preparació
1.

És important fer servir uns bons préssecs de vinya. Els préssecs de vinya tenen la carn de color groc i ferma. Són els que s'utilitzen, per exemple, per fer conserves. Es cultiven, entre altres llocs, a Lleida i a Aragó. La olor és molt característica.

2.

Prepareu també les espècies aromàtiques.

3.

Ara, peleu els préssecs.

4.

Poseu el sucre en un caçó.

5.

Poseu-hi també la pela d'una llimona, la branca de canyella i el clau.

6.

Ara, poseu-hi el macís o un polsim de nou moscada, al gust.

7.

A continuació, el litre de vi dolç.

8.

Poseu-ho a escalfar a foc mig-baix.

9.

I seguidament afegiu-hi el préssec.

10.

Deixeu-ho bullir durant uns 25-30 minuts. Notareu que tota la casa fa una flaire molt especial.

11.

També notareu que s'enfosqueix una mica tot plegat. Passat el temps, comproveu que el préssec és cuit (tou) clavant una barnilla o la punta d'un ganivet. Si és tou, ja està.

12.

Apagueu el foc i deixeu-ho refredar. Un cop fred ja es pot consumir, tot i que jo us recomano guardar-ho a la nevera fins l'endemà. Conserveu-lo en el seu propi suc.

13.

Serviu-lo fred. I com no, que no hi falti una mica del xarop de la cocció.

14.

Es pot acompanyar amb una mica de nata si voleu. Boníssim!

15.

Bon profit!