Un d'aquells invents dels que et sents orgullós. Diga'm tonto. Excel·lent tapa/aperitiu que podeu presentar als vostres amics i familia... si us ha sobrat una mica de fricandó o d'estofat de vedella o de rodó de vedella amb bolets. He fet un puré amb la salsa del fricandó amb moixernons... afegint una mica de nata i combinant'ho tot plegat amb unes cuetes d'escamarlà a trossets dins el puré. S'ha de servir calentó i es menja amb cullereta. Perfecte per quan teniu convidats. De fàcil preparació prèvia... i que es munten en 30 segons. Una tapa d'aquelles íntegrament catalana, clar... un mar i muntanya recomanable de veritat.
fricandó amb moixernons
![pure fricando cuetes descamarla pas1 pure fricando cuetes descamarla pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/23/87/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas1.jpeg)
Començarem per fer les cuetes d'escamarlà... ja netes i salades.
![pure fricando cuetes descamarla pas2 pure fricando cuetes descamarla pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/24/29/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas2.jpeg)
En una paella amb una oli d'oliva... tirarem una mica d'all i julivert picats.
![pure fricando cuetes descamarla pas4 pure fricando cuetes descamarla pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/25/13/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas4.jpeg)
Immediatament incorporarem les cuetes d'escamarlà... que courem a foc ben fort... per torrar-les de fora i deixar-les al punt per dins.
![pure fricando cuetes descamarla pas5 pure fricando cuetes descamarla pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/25/55/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas5.jpeg)
D'altre banda, anirem preparant el puré de fricandó... però exclourem la carn... si es que en queda. Només utilitzarem la salsa... la ceba i els moixernons.
![pure fricando cuetes descamarla pas6 pure fricando cuetes descamarla pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/25/97/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas6.jpeg)
Hi posem tres cullerades grosses dins un bol per triturar.
![pure fricando cuetes descamarla pas7 pure fricando cuetes descamarla pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/26/69/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas7.jpeg)
Incorporem les mateixes cullerades de nata líquida... amb un polsim de sal.
![pure fricando cuetes descamarla pas8 pure fricando cuetes descamarla pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/27/23/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas8.jpeg)
Ho triturem fins a obtenir una textura cremosa.
![pure fricando cuetes descamarla pas9 pure fricando cuetes descamarla pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/27/65/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas9.jpeg)
Ho disposem dins uns bols petitonets... un got xato o similar.
![pure fricando cuetes descamarla pas10 pure fricando cuetes descamarla pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/28/07/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas10.jpeg)
No cal arribar fins dalt. Ara ho podeu reservar així fins l'hora de servir-ho.
![pure fricando cuetes descamarla pas11 pure fricando cuetes descamarla pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/28/61/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas11.jpeg)
Ja tenim les cuetes fetes...
![pure fricando cuetes descamarla pas12 pure fricando cuetes descamarla pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/29/15/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas12.jpeg)
... les hem de pelar...
![pure fricando cuetes descamarla pas13 pure fricando cuetes descamarla pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/29/63/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas13.jpeg)
... reservar les més maques i fer daus amb la resta...
![pure fricando cuetes descamarla pas14 pure fricando cuetes descamarla pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/30/05/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas14.jpeg)
... així...
![pure fricando cuetes descamarla pas15 pure fricando cuetes descamarla pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/30/95/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas15.jpeg)
Ho acabarem de preparar moments abans de servir. Escalfeu el puré al microones durant uns 20 segons. Tireu per sobre els daus de cua d'escamarlà... que poc a poc aniran baixant solets.
![pure fricando cuetes descamarla pas16 pure fricando cuetes descamarla pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/31/37/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas16.jpeg)
Tingueu a mà el pebre vermell picant....
![pure fricando cuetes descamarla pas17 pure fricando cuetes descamarla pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/32/21/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas17.jpeg)
... la sal maldon...
![pure fricando cuetes descamarla pas18 pure fricando cuetes descamarla pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/32/63/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas18.jpeg)
... i els "picos" de pa...
![pure fricando cuetes descamarla pas19 pure fricando cuetes descamarla pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/33/05/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas19.jpeg)
Ara decorem al gust... amb les cues reservades... un "pico" o "palito"... un polsim de pebre vermell picant... un raig d'oli... i una mica de sal maldon...
![pure fricando cuetes descamarla pas20 pure fricando cuetes descamarla pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/33/47/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas20.jpeg)
Serviu-los immediatament... que estiguin calentons.
![pure fricando cuetes descamarla pas21 pure fricando cuetes descamarla pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/33/89/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas21.jpeg)
Jo he utilitzat un plat de pissarra... així puc "adjuntar" les culleretes també.
![pure fricando cuetes descamarla pas22 pure fricando cuetes descamarla pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/34/31/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas22.jpeg)
... clar, el gustet intens del fricandó... és important...
![pure fricando cuetes descamarla pas23 pure fricando cuetes descamarla pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/34/73/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas23.jpeg)
... i la sal cruixenta... fa el seu paper també...
![pure fricando cuetes descamarla pas24 pure fricando cuetes descamarla pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/35/15/pure-fricando-cuetes-descamarla-pas24.jpeg)
... els hauré de tornar a fer aviat... Bon Profit!