Un d'aquells invents dels que et sents orgullós. Diga'm tonto. Excel·lent tapa/aperitiu que podeu presentar als vostres amics i familia... si us ha sobrat una mica de fricandó o d'estofat de vedella o de rodó de vedella amb bolets. He fet un puré amb la salsa del fricandó amb moixernons... afegint una mica de nata i combinant'ho tot plegat amb unes cuetes d'escamarlà a trossets dins el puré. S'ha de servir calentó i es menja amb cullereta. Perfecte per quan teniu convidats. De fàcil preparació prèvia... i que es munten en 30 segons. Una tapa d'aquelles íntegrament catalana, clar... un mar i muntanya recomanable de veritat.
fricandó amb moixernons
Començarem per fer les cuetes d'escamarlà... ja netes i salades.
En una paella amb una oli d'oliva... tirarem una mica d'all i julivert picats.
Immediatament incorporarem les cuetes d'escamarlà... que courem a foc ben fort... per torrar-les de fora i deixar-les al punt per dins.
D'altre banda, anirem preparant el puré de fricandó... però exclourem la carn... si es que en queda. Només utilitzarem la salsa... la ceba i els moixernons.
Hi posem tres cullerades grosses dins un bol per triturar.
Incorporem les mateixes cullerades de nata líquida... amb un polsim de sal.
Ho triturem fins a obtenir una textura cremosa.
Ho disposem dins uns bols petitonets... un got xato o similar.
No cal arribar fins dalt. Ara ho podeu reservar així fins l'hora de servir-ho.
Ja tenim les cuetes fetes...
... les hem de pelar...
... reservar les més maques i fer daus amb la resta...
... així...
Ho acabarem de preparar moments abans de servir. Escalfeu el puré al microones durant uns 20 segons. Tireu per sobre els daus de cua d'escamarlà... que poc a poc aniran baixant solets.
Tingueu a mà el pebre vermell picant....
... la sal maldon...
... i els "picos" de pa...
Ara decorem al gust... amb les cues reservades... un "pico" o "palito"... un polsim de pebre vermell picant... un raig d'oli... i una mica de sal maldon...
Serviu-los immediatament... que estiguin calentons.
Jo he utilitzat un plat de pissarra... així puc "adjuntar" les culleretes també.
... clar, el gustet intens del fricandó... és important...
... i la sal cruixenta... fa el seu paper també...
... els hauré de tornar a fer aviat... Bon Profit!