Hola, gourmeter! Coneixeu els bolets Shimeji? Es diu shimeji a un grup de bolets comestibles originaris de l'est d'Àsia, però presents també en el nord d'Europa. L'hon-shimeji és un fong difícil de conrear. Altres espècies són sapròfagues, i el buna-shimeji es conrea àmpliament en l'actualitat. Els fongs shimeji són rics en compostos amb sabor umami.
Els shimeji sempre han de cuinar-se, ja que no resulten molt bons servits crus pel seu sabor amargant, que desapareix completament durant la cocció. Els shimeji cuinats tenen una textura agradable, ferma i lleugerament cruixent, i un lleuger sabor de nou. La cocció també els fa més fàcils de digerir. Resulten adequats en receptes amb carn de caça o marisc. També poden usar-se en sopes, estofats i salses. S'empren en sopa, nabe i takikomi gohan. Avui en dia els trobaràs en qualsevol gran superfície, i et recomano que els tastis, per exemple, fent una quiche. Som-hi!
- 1 paquet de bolets Shimeji blancs
- 3 o 4 tomàquets secs
- 50 g formatge de Maó a daus
- 3 grans d'all trinxats
- Oli d'oliva verge extra
- 50 g de daus o encenalls de pernil ibèric
- Coriandre fresc
- 1 planxa de pasta brisa
- Sal
Per fer la crema la quiche:
- 200 ml nata per cuinar
- 2 ous
- Pebre negre
- Nou moscada
- Sal
Variants
- Es pot fer amb altres varietats de bolets Shimeji (marrons).
- Es poden fer servir altres tipus de formatge.
- Es pot utilitzar tomàquet cherry en lloc de tomàquet sec.

Com pots veure, aquests bolets són molt macos!

Trinxa el tomàquet sec i els alls.

En una paella amb una mica d'oli, salta-ho.

Mentrestant, talla la base dels bolets que acostuma a venir bruta de sorra, i separa-les. Li pots passar un raig d'aigua a sota l'aixeta.

I incorpora'ls de seguida a la paella, vigilant no es cremi l'all ni el tomàquet. Sala-ho una mica i deixa saltar els bolets.

Quan pràcticament estiguin fets els bolets, afegeix-hi els encenalls de pernil.

I una mica de coriandre trinxat.

Apaga el foc. Ja tens el farciment de la quiche preparat. De fet, així mateix, amb un ferrat a sobre, ja és una meravella de platet.

Ara, amb un tallant, prepara la pasta brisa.

Et recomano utilitzar motlles de silicona, molt pràctics.

Amb una planxa de pasta brisa m'han sortit 12 quiches individuals.

Ara, ompla-les amb el farciment, generosament.

Finalment, posa 3 o 4 daus de formatge de Maó també.

Finalment, barreja els ous amb la nata, nou moscada, pebre i sal.

Amb aquesta crema, cobreix les quiches evitant que sobresurti.

Perfecte. Ja pots preescalfar el forn a 180 graus.

En 20-25 minuts tindràs les quiches amb aquest color tan bonic. Com pots veure, jo he fet unes de frankfurt amb formatge també per als petits de la casa, que sempre tenen problemes amb els bolets.

I ja les pots servir a taula, calentes. Però es poden menjar fredes, a temperatura ambient, vaja. Són una meravella!

Bon profit!