Hola, gourmeter! Coneixeu els bolets Shimeji? Es diu shimeji a un grup de bolets comestibles originaris de l'est d'Àsia, però presents també en el nord d'Europa. L'hon-shimeji és un fong difícil de conrear. Altres espècies són sapròfagues, i el buna-shimeji es conrea àmpliament en l'actualitat. Els fongs shimeji són rics en compostos amb sabor umami.

Els shimeji sempre han de cuinar-se, ja que no resulten molt bons servits crus pel seu sabor amargant, que desapareix completament durant la cocció. Els shimeji cuinats tenen una textura agradable, ferma i lleugerament cruixent, i un lleuger sabor de nou. La cocció també els fa més fàcils de digerir. Resulten adequats en receptes amb carn de caça o marisc. També poden usar-se en sopes, estofats i salses. S'empren en sopa, nabe i takikomi gohan. Avui en dia els trobaràs en qualsevol gran superfície, i et recomano que els tastis, per exemple, fent una quiche. Som-hi!

Ingredients
  • 1 paquet de bolets Shimeji blancs
  • 3 o 4 tomàquets secs
  • 50 g formatge de Maó a daus
  • 3 grans d'all trinxats
  • Oli d'oliva verge extra
  • 50 g de daus o encenalls de pernil ibèric
  • Coriandre fresc 
  • 1 planxa de pasta brisa 
  • Sal

Per fer la crema la quiche: 

  • 200 ml nata per cuinar
  • 2 ous
  • Pebre negre
  • Nou moscada
  • Sal

Variants

  • Es pot fer amb altres varietats de bolets Shimeji (marrons).
  • Es poden fer servir altres tipus de formatge.
  • Es pot utilitzar tomàquet cherry en lloc de tomàquet sec.
Preparació
1.
IMG 7063

Com pots veure, aquests bolets són molt macos!

2.
IMG 7070

Trinxa el tomàquet sec i els alls.

3.
IMG 7073

En una paella amb una mica d'oli, salta-ho.

4.
IMG 7064

Mentrestant, talla la base dels bolets que acostuma a venir bruta de sorra, i separa-les. Li pots passar un raig d'aigua a sota l'aixeta.

5.
IMG 7078

I incorpora'ls de seguida a la paella, vigilant no es cremi l'all ni el tomàquet. Sala-ho una mica i deixa saltar els bolets.

6.
IMG 7081

Quan pràcticament estiguin fets els bolets, afegeix-hi els encenalls de pernil.

7.
IMG 7086

I una mica de coriandre trinxat.

8.
IMG 7092

Apaga el foc. Ja tens el farciment de la quiche preparat. De fet, així mateix, amb un ferrat a sobre, ja és una meravella de platet.

9.
IMG 7099

Ara, amb un tallant, prepara la pasta brisa.

10.
IMG 7104

Et recomano utilitzar motlles de silicona, molt pràctics.

11.
IMG 7105

Amb una planxa de pasta brisa m'han sortit 12 quiches individuals.

12.
IMG 7115

Ara, ompla-les amb el farciment, generosament.

13.
IMG 7121

Finalment, posa 3 o 4 daus de formatge de Maó també.

14.
IMG 7110

Finalment, barreja els ous amb la nata, nou moscada, pebre i sal.

15.
IMG 7129

Amb aquesta crema, cobreix les quiches evitant que sobresurti.

16.
IMG 7139

Perfecte. Ja pots preescalfar el forn a 180 graus.

17.
IMG 7143

En 20-25 minuts tindràs les quiches amb aquest color tan bonic. Com pots veure, jo he fet unes de frankfurt amb formatge també per als petits de la casa, que sempre tenen problemes amb els bolets.

18.
IMG 7160

I ja les pots servir a taula, calentes. Però es poden menjar fredes, a temperatura ambient, vaja. Són una meravella!

19.
IMG 7154

Bon profit!