En la recepta anterior de Quiche Lorraine (Tartaletes Salades) vam veure com fer unes quiche individuals de pernil i formatge. També vam parlar de la cocció i dels motlles emprats. Per tant, avui anirem directe al gra i farem unes quiche individuals que farcirem amb una barreja de bolets frescos de temporada: rossinyols, camagrocs i ceps. Vaja, una quiche pels més boletaires amb gran sabor a muntanya.
Aquesta barreja de bolets la passarem prèviament per la paella amb all i julivert. La resta, com veureu, bufar i fer ampolles. Amb aquestes quantitats us sortiran unes 18-22 tartaletes. Que vagi de gust!
2 làmines de pasta brisa
200 g de nata líquida
2 ous
sal
100 g de rossinyols frescos
100 g de camagrocs frescos
100 g de ceps frescos
pebre negre
Variants:
Podeu fer servir llet evaporada en comptes de nata líquida
Podeu utilitzar el farciment que més us convingui i altres tipus de bolets
Es poden utilitzar motlles individuals
Podeu fer servir pasta salada
![quiche lorraine bolets pas1 quiche lorraine bolets pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/39/27/quiche-lorraine-bolets-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients i posem a escalfar el forn, a uns 180 graus centígrads.
![quiche lorraine bolets pas2 quiche lorraine bolets pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/39/54/quiche-lorraine-bolets-pas2.jpeg)
Anem directament a pels bolets.
![quiche lorraine bolets pas3 quiche lorraine bolets pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/39/81/quiche-lorraine-bolets-pas3.jpeg)
Els haurem de netejar a consciència, sobretot que no quedin restes de sorra.
![quiche lorraine bolets pas4 quiche lorraine bolets pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/40/08/quiche-lorraine-bolets-pas4.jpeg)
Els barregem i els trinxem una mica, que us quedin daus.
![quiche lorraine bolets pas5 quiche lorraine bolets pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/40/35/quiche-lorraine-bolets-pas5.jpeg)
Ara julivert fresc...
![quiche lorraine bolets pas7 quiche lorraine bolets pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/40/89/quiche-lorraine-bolets-pas7.jpeg)
Posarem una mica d'oli a escalfar en una paella mentre pelem i tallem un all a làmines.
![quiche lorraine bolets pas8 quiche lorraine bolets pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/41/16/quiche-lorraine-bolets-pas8.jpeg)
El que farem serà aromatitzar l'oli i no barrejarem l'all amb els bolets, el descartarem tant bon punt agafi una mica de color.
![quiche lorraine bolets pas9 quiche lorraine bolets pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/41/43/quiche-lorraine-bolets-pas9.jpeg)
Seguidament, i en mateix oli net d'all, saltarem els nostre bolets.
![quiche lorraine bolets pas10 quiche lorraine bolets pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/41/70/quiche-lorraine-bolets-pas10.jpeg)
Hi posarem una mica de julivert trinxat. La sal l'afegirem més endavant.
![quiche lorraine bolets pas11 quiche lorraine bolets pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/41/97/quiche-lorraine-bolets-pas11.jpeg)
Ho deixarem reduir fins que perdi tota l'aigua.
![quiche lorraine bolets pas12 quiche lorraine bolets pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/42/63/quiche-lorraine-bolets-pas12.jpeg)
Mentrestant, agafarem la pasta brisa i començarem a folrar els motlles.
![quiche lorraine bolets pas13 quiche lorraine bolets pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/42/90/quiche-lorraine-bolets-pas13.jpeg)
![quiche lorraine bolets pas14 quiche lorraine bolets pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/43/17/quiche-lorraine-bolets-pas14.jpeg)
folrar amb cura tot el motlle. Procureu que la pasta brisa s'adapti bé a l'orifici.
![quiche lorraine bolets pas15 quiche lorraine bolets pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/43/44/quiche-lorraine-bolets-pas15.jpeg)
Ara, en un bol, trencarem un parell d'ous. Recordeu que jo estic fent unes 20 quiches.
![quiche lorraine bolets pas16 quiche lorraine bolets pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/43/71/quiche-lorraine-bolets-pas16.jpeg)
Ho salem.
![quiche lorraine bolets pas17 quiche lorraine bolets pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/43/98/quiche-lorraine-bolets-pas17.jpeg)
Batem els ous una mica i...
![quiche lorraine bolets pas18 quiche lorraine bolets pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/44/25/quiche-lorraine-bolets-pas18.jpeg)
Vigileu no es cremin els bolets, eh? quan hagin perdut l'aigua deixeu-los uns instants i saleu-los. Ja podeu parar el foc.
![quiche lorraine bolets pas19 quiche lorraine bolets pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/44/52/quiche-lorraine-bolets-pas19.jpeg)
afegirem la llet evaporada.
![quiche lorraine bolets pas20 quiche lorraine bolets pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/44/79/quiche-lorraine-bolets-pas20.jpeg)
Ho tornem a remenar i...
![quiche lorraine bolets pas21 quiche lorraine bolets pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/45/06/quiche-lorraine-bolets-pas21.jpeg)
ho reservem.
![quiche lorraine bolets pas22 quiche lorraine bolets pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/45/33/quiche-lorraine-bolets-pas22.jpeg)
Ara, poc a poc, anirem farcint les tartaletes. Procureu que el farciment no sobresurti massa.
![quiche lorraine bolets pas23 quiche lorraine bolets pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/45/60/quiche-lorraine-bolets-pas23.jpeg)
![quiche lorraine bolets pas24 quiche lorraine bolets pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/45/87/quiche-lorraine-bolets-pas24.jpeg)
Perfecte. Ja sabeu que la silicona d'aquests motlles aguanten temperatures superiors a 270º C, oi?
![quiche lorraine bolets pas25 quiche lorraine bolets pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/46/14/quiche-lorraine-bolets-pas25.jpeg)
Ho podeu rematar amb una mica de pebre negre, si voleu, abans d'entrar al forn.
![quiche lorraine bolets pas26 quiche lorraine bolets pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/46/41/quiche-lorraine-bolets-pas26.jpeg)
Haurem de coure les quiche durant uns 20 minuts a uns 180 graus centígrads. Hi ha qui cou prèviament la pasta brisa i la cocció és més curta. Però si ho feu així només heu de tenir una mica de cura de comprovar que la base de la quiche quedi ben cuita. Us recomano posar només la part baixa del forn durant uns 8-10 minuts i la resta de temps a dalt i abaix. Al cap i a la fi, les heu de retirar quan estigui la pasta brisa ben cuita i tinguin bon color. Penseu que el farciment ja està fet i no necessita gaire cocció.
![quiche lorraine bolets pas27 quiche lorraine bolets pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/46/68/quiche-lorraine-bolets-pas27.jpeg)
Ja les tenim cuites.
![quiche lorraine bolets pas28 quiche lorraine bolets pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/46/95/quiche-lorraine-bolets-pas28.jpeg)
Com podeu veure, són ben cuites per sota.
![quiche lorraine bolets pas29 quiche lorraine bolets pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/47/22/quiche-lorraine-bolets-pas29.jpeg)
Les podem emplatar.
![quiche lorraine bolets pas30 quiche lorraine bolets pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/47/49/quiche-lorraine-bolets-pas30.jpeg)
I aquí teniu unes excel·lents tartaletes salades que podeu servir a qualsevol hora del dia.
![quiche lorraine bolets pas31 quiche lorraine bolets pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/47/76/quiche-lorraine-bolets-pas31.jpeg)
Fredes, tèbies o calentes, sempre entren bé.
![quiche lorraine bolets pas32 quiche lorraine bolets pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/48/03/quiche-lorraine-bolets-pas32.jpeg)
Acompanyeu-les d'un bon vi negre.
![quiche lorraine bolets pas33 quiche lorraine bolets pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/48/30/quiche-lorraine-bolets-pas33.jpeg)
I no oblideu que podeu servir-les a taula amb quiches d'altres farciments.
![quiche lorraine bolets pas34 quiche lorraine bolets pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/48/57/quiche-lorraine-bolets-pas34.jpeg)
Que vagi de gust!
![quiche lorraine bolets pas35 quiche lorraine bolets pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/48/84/quiche-lorraine-bolets-pas35.jpeg)
Bon profit!