Aquesta recepta és d'aquelles cosetes que es fan més per quedar bé.... que per trobar realment nous plats a incorporar al nostre receptari de cada día. La combinació de sabors és excel·lent i avui m'he animat a fer-ho. Com podreu veure, he ofert dues variants en la presentació, l'una amb escamarlanets petits i l'altre amb un seito enfarinat i fregit... i un cruixent de brick... que sembla que va bé. També us animo a visitar les receptes de "Quiche Lorraine" i "Quiche de gamba, porro i ceba". Espero que us agradi.

 

Ingredients

200gr. de pasta brisa

2 fulles de pasta brick

200gr. escamarlans mini

5 galeres fresques

100gr. formatge parmesà

100gr. formatge Gouda

oli d'oliva

pebre vermell picant

sal maldon

 

Pel puré de ficandó:

salsa de fricandó (amb moixernons)

50gr. nata líquida

 

Pel farciment del Quiche:

150gr. nata líquida

1 ou

nou moscada

sal

Variants:

Podeu fer la decoració amb el que més us agradi. Jo he utilitzat un seito fregidet.

Preparació
1.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas1

Començarem fent un cruixent de formatge...

2.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas2

... en una safata pel forn amb paper cuisson... col.locarem tires de formatge parmesà... i formatge Gouda. Les posarem al forn... a 180º fins que estigui torradet i cruixent.

3.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas3

Ho reservarem sense apilar-les.

4.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas5

Jo he tallat uns triangles... i els he enrotllat sobre si mateix...

5.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas6

Els posarem sobre una safata pel forn i ho enfornarem a 180 graus fins que estiguin torradets.

6.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas7

Perfecte. Podeu fer tires, rodones... el que més us agradi. Ho reservem també.

7.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas8

Ara omplirem les nostres tartaletes amb pasta brisa, que ja vam veure no fa gaire com fer aquesta senzilla massa.

8.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas9

Ara farem el puré de fricandó amb uns mica de suquet de frincadó que em va sobrar de l'últim guisat. Ho aprofitarem tot (moixernos, suquet, ceba, all, etc..) menys la carn, pròpiament.

9.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas10

Ho passarem pel turmix i li afegirem un mica de nata fins a obtenir una bona textura. Rectificar de sal si cal. Proveu-lo. Ho reservem.

10.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas11

Ara fem les galeres a la planxa...

11.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas12

... per totes dues bandes... fins que quedin ben cuites.

12.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas13

Mentre podem anar farcint les tartaletes amb el puré de fricandó... però només fins la meitat.

13.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas14

Un cop fetes les galeres... farem també els escamarlans petitets.

14.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas15

Deixem refredar les galeres...

15.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas16

... i les pelem.

16.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas17

Posarem un trosset de galera a cada tartaleta.

17.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas18

Els escamarlans també els pelarem i els incorporarem a la tartaleta... però en guardarem uns quants de sencers per la decoració final.

18.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas19

Ara fem el farciment del quiche amb l'ou batut, un polsim de sal, la nou moscada i la nata...

19.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas20

... tot ben batut....

20.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas21

... i ja podem acabar d'omplir les tartaletes fins adalt.

21.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas22

Us recomano tenir els motlles a sobre de la safata pel forn... ja que si els heu de moure amb la nata ja posada... patireu.

22.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas23

Les hem de coure entre 190-200º... durant uns 20 minutets.

23.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas24

Però les haureu de vigilar... no sigui que es cremin. Ara les deixarem refredar completament abans de desenmotllar.

24.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas25

I finalment ja podem muntar la tartaleta. Jo he fet unes amb un escamarlà, una mica de cruixent de parmesà, unes tires de brick... un polsim de pebre vermell picant... i sal maldon.

25.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas26

Altre le he decorat amb més brick... el cruixent de Gouda... i un seitó fregidet... ben cruixent.

26.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas27

Les podeu escalfar abans de servir, però la pasta brick i el formatge millor no recalentar-ho ja que perdrien la seva textura cruixent.

27.
quiche pure fricando galeres escamarlans cruixent parmesa pas28

Bon Profit!