Aquesta recepta és d'aquelles cosetes que es fan més per quedar bé.... que per trobar realment nous plats a incorporar al nostre receptari de cada día. La combinació de sabors és excel·lent i avui m'he animat a fer-ho. Com podreu veure, he ofert dues variants en la presentació, l'una amb escamarlanets petits i l'altre amb un seito enfarinat i fregit... i un cruixent de brick... que sembla que va bé. També us animo a visitar les receptes de "Quiche Lorraine" i "Quiche de gamba, porro i ceba". Espero que us agradi.

 

Ingredients

200gr. de pasta brisa

2 fulles de pasta brick

200gr. escamarlans mini

5 galeres fresques

100gr. formatge parmesà

100gr. formatge Gouda

oli d'oliva

pebre vermell picant

sal maldon

 

Pel puré de ficandó:

salsa de fricandó (amb moixernons)

50gr. nata líquida

 

Pel farciment del Quiche:

150gr. nata líquida

1 ou

nou moscada

sal

Variants:

Podeu fer la decoració amb el que més us agradi. Jo he utilitzat un seito fregidet.

Preparació
1.

Començarem fent un cruixent de formatge...

2.

... en una safata pel forn amb paper cuisson... col.locarem tires de formatge parmesà... i formatge Gouda. Les posarem al forn... a 180º fins que estigui torradet i cruixent.

3.

Ho reservarem sense apilar-les.

4.

Jo he tallat uns triangles... i els he enrotllat sobre si mateix...

5.

Els posarem sobre una safata pel forn i ho enfornarem a 180 graus fins que estiguin torradets.

6.

Perfecte. Podeu fer tires, rodones... el que més us agradi. Ho reservem també.

7.

Ara omplirem les nostres tartaletes amb pasta brisa, que ja vam veure no fa gaire com fer aquesta senzilla massa.

8.

Ara farem el puré de fricandó amb uns mica de suquet de frincadó que em va sobrar de l'últim guisat. Ho aprofitarem tot (moixernos, suquet, ceba, all, etc..) menys la carn, pròpiament.

9.

Ho passarem pel turmix i li afegirem un mica de nata fins a obtenir una bona textura. Rectificar de sal si cal. Proveu-lo. Ho reservem.

10.

Ara fem les galeres a la planxa...

11.

... per totes dues bandes... fins que quedin ben cuites.

12.

Mentre podem anar farcint les tartaletes amb el puré de fricandó... però només fins la meitat.

13.

Un cop fetes les galeres... farem també els escamarlans petitets.

14.

Deixem refredar les galeres...

15.

... i les pelem.

16.

Posarem un trosset de galera a cada tartaleta.

17.

Els escamarlans també els pelarem i els incorporarem a la tartaleta... però en guardarem uns quants de sencers per la decoració final.

18.

Ara fem el farciment del quiche amb l'ou batut, un polsim de sal, la nou moscada i la nata...

19.

... tot ben batut....

20.

... i ja podem acabar d'omplir les tartaletes fins adalt.

21.

Us recomano tenir els motlles a sobre de la safata pel forn... ja que si els heu de moure amb la nata ja posada... patireu.

22.

Les hem de coure entre 190-200º... durant uns 20 minutets.

23.

Però les haureu de vigilar... no sigui que es cremin. Ara les deixarem refredar completament abans de desenmotllar.

24.

I finalment ja podem muntar la tartaleta. Jo he fet unes amb un escamarlà, una mica de cruixent de parmesà, unes tires de brick... un polsim de pebre vermell picant... i sal maldon.

25.

Altre le he decorat amb més brick... el cruixent de Gouda... i un seitó fregidet... ben cruixent.

26.

Les podeu escalfar abans de servir, però la pasta brick i el formatge millor no recalentar-ho ja que perdrien la seva textura cruixent.

27.

Bon Profit!