Avui us presento un ranxet mariner excepcional! Els Ranxets són plats fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i de camp, que tots tenien a l'abast a casa: alls, tomàquets, fruita seca, oli , vi, verdures i peixos de temporada. És una generosa varietat de plats que van des dels escabetxos fins al bull a l'all i pebre passant pels musclos a la marinera, Asmarris, alls cremats, fideuàs, romescos variats: sípia, pop, truita amb salsa, bacallà amb tomàquet, rossellones amb all i ceba, etc.

Ingredients

1 corball tallat a filets

4 llagostins

4 escamarlans

1 sípia a trossos amb la salsa

un grapat de musclos

4 patates esbocinades

1/2 ceba tallada a la juliana

100g de tomàquet triturat

3-4 grans d'all

oli d'oliva

1 litre de fumet de peix

julivert fresc

sal

 

Variants:

- S'hi poden posar cloïsses

- Es pot fer amb calamar i gambes

- S'hi pot afegir una picada de fruits secs i nyora, fins i tot, xocolata

- Es pot fer servir peix blau, com el verat

Preparació
1.
ranxet corball llagostins escamarlans pas1

Prepareu tots els ingredients.

2.
ranxet corball llagostins escamarlans pas2

En una cassola baixa, enrossiu tres o quatre grans d'all. Seguidament, salteu els escamarlans i els llagostins.

3.
ranxet corball llagostins escamarlans pas3

Mentrestant, barregeu el tomàquet ratllat amb la melsa de la sípia.

4.
ranxet corball llagostins escamarlans pas5

I peleu les patates i talleu-les a trossos.

5.
ranxet corball llagostins escamarlans pas6

Reserveu els escamarlans i els llagostins per a més endavant.

6.
ranxet corball llagostins escamarlans pas7

Ara, enrossiu la sípia fins que es comenci a enganxar.

7.
ranxet corball llagostins escamarlans pas8

Reserveu-la també.

8.
ranxet corball llagostins escamarlans pas9

Tireu mitja ceba tallada a la juliana i remeneu-ho fins que la cassola quedi neta, que recuperi les restes enganxades de la sípia.

9.
ranxet corball llagostins escamarlans pas10

Seguidament, afegiu-hi el tomàquet amb la melsa i ho deixeu sofregir 5 minuts a foc baix, fins que pràcticament no quedi líquid.

10.
ranxet corball llagostins escamarlans pas11

Ara, incorporeu de nou la sípia i les patates esbocinades. Remeneu-ho un parell de minuts.

11.
ranxet corball llagostins escamarlans pas12

Aboqueu-hi el brou ben calent fins cobrir les patates.

12.
ranxet corball llagostins escamarlans pas13

Saleu-ho una mica i espereu uns 20 minuts, fins que la patata sigui pràcticament cuita.

13.
ranxet corball llagostins escamarlans pas14

Aprofiteu per netejar el peix d'espines, pells, etc... i deixar els lloms nets. En aquest cas, corball salvatge.

14.
ranxet corball llagostins escamarlans pas15

Un cop cuites les patates, incorporeu-hi el peix.

15.
ranxet corball llagostins escamarlans pas16

A sobre del peix, poseu els escamarlans i els llagostins.

16.
ranxet corball llagostins escamarlans pas17

Una mica de julivert i ho saleu. Sacsegeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt 5 minuts més. Rectifiqueu de sal si cal.

17.
ranxet corball llagostins escamarlans pas18

Finalment, poseu la cassola al forn, en mode grill, durant 5 minuts a 200 graus, per daurar la capa superior.

18.
ranxet corball llagostins escamarlans pas19

I ara si, ja ho podeu servir a taula.

19.
ranxet corball llagostins escamarlans pas20

Ben calent!

20.
ranxet corball llagostins escamarlans pas21

Serviu una mica de peix i a sobre la resta d'elements. I suquet, és clar!

21.

A gaudir! Bon profit!