Un plat de pescadors molt senzill de fer i amb un gran resultat. Com sempre, alhora de preparar aquests tipus de plats és imprescindible una bona matèria primera. Si és fresc....molt millor, és evident, però també pot ser congelat. Hi ha congelats i congelats, com tot, i podeu trobar productes congelats d'altísima qualitat... més be de preu que el fresc. Aquest és un guisadet molt tradicional... que podeu trobar fet amb infinitat de matissos, tots ells molt adients. Bon profit.

Ingredients

1 cua de rap gran (1kg. aprox)  

3 tomàquets de penjar  

3 patates grans

8 gambes vermelles  

8-10 cloïsses grosses

vi blanc "Albariño"  

oli d'oliva  

1 llimona  

pebre vermell dolç

all i julivert picats

sal

  

Variants:  

- Es pot fer el mateix mateix amb tota mena de peixos

- S'hi pot incorporar una picadeta de fruits secs al suquet

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Les cloïsses les mantindrem 30 minuts en cobertes amb aigua i sal, per purgar la sorra (si en tenen).

3.

És important utilitzar gamba vermella (fresca o congelada) ja que és molt gustosa.

4.

Pelem i tallem les patates a rodanxes més o menys grosses.

5.

Agafem una safata pel forn i fem un llet de patates...amb un bon raig d'oli d'oliva per sobre.

6.
7.

Piquem una mica d'all i julivert fresc.

8.

Els tomàquets ben madurs.

9.

Tallem una llimona a llesques també.

10.

Ara, salem la nostra cua de rap... i l'empebrem per les dues bandes. El peixater ens haurà marcat els talls de la cua.

11.
12.

També, hi posarem una mica d'all i julivert per sobre de tots els elements.

13.

Una mica de sal als tomàquets... un bon raig d'oli per sobre de tot... i de nou al forn, uns 15 minutets.

14.

Paralelament, en una paella amb un bon raig d'oli, daurem un allet... per donar sabor a l'oli només.

15.

Salem les gambes...

16.

... i les fregim per totes dues bandes.

17.

No les feu massa. Quan canviïn de color incorporeu una bona cullerada de pebre vermell dolç.

18.

Ho remenem bé i al mateix moment tirarem el vi.

19.

Un bon raig, com una copa petita o mig got de vi.

20.

I ho deixem reduïr una mica, uns 8-10 minuts.

21.

Ara, afegim les cloïsses.

22.

I tapem la cassola.

23.

Deixem que s'obrin amb la pròpia escalfor.

24.

Podeu aprofitar per tirar també un raig de vi sobre el peix i les patates, però no us passeu.

25.

Les cloïsses ja s'han obert i han agafat molts aromes.

26.

Reservem les cloïsses en un plat...

27.

... i la resta ho incorporem al peix. Primer les gambes...

28.

.. i després tot el suquet per sobre.

29.

Molt bé. Ara haurem de daurar una mica tot plegat, ja que el peix pràcticament està fet.

30.

Recordeu d'anar ruixant'ho tot amb el propi suquet.

31.

Col·loquem la safata a la part alta del forn... i daurem en mode grill.

32.

Ja podem emplatar.

33.

Una mica de tot: cloïssa, gamba, peix, tomàquet, patatona... i molt suquet.

34.

Ummm... quina flaire nanos.

35.

Només ens queda gaudir-ho amb un bon vi blanc.

36.

Les patates s'han de desfer a la boca... el peix ha d'estar al seu punt... i els tomàquets conviden a sucar-hi pa... sense parar.

37.

Bon Profit!