Espectacular i molt recomanable! Un plat mariner dels que recordaràs amb desig. Una recepta bàsica, amb pocs ingredients, però amb un resultat que et captivarà. No podràs més que salivar. Som-hi!
1 rap sencer tallat a trossos
4 patates a rodanxes grosses
1 cabeza d'alls
1 ceba partida
2 cullerades grans de pebre vermell dolç
un raig de vinagre
oli d'oliva verge extra
julivert fresc
2 bitxos picants (opcional)
sal
Variants:
- Pots afegir una mica de pebre vermell picant
- S'hi poden afegir unes cloïsses
![IMG 5404 IMG 5404](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/09/84/img-5404.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![IMG 5436 IMG 5436](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/10/20/img-5436.jpeg)
Netegeu i assequeu bé el rap.
![IMG 5414 IMG 5414](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/10/68/img-5414.jpeg)
Trinxeu cinc grans d'all amb julivert fresc.
![IMG 5426 IMG 5426](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/11/10/img-5426.jpeg)
En un morter, aixafeu bé aquesta barreja amb una mica de sal i afegiu-hi mig got oli d'oliva.
![IMG 5450 IMG 5450](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/11/52/img-5450.jpeg)
Adobeu el peix amb aquesta barreja i deixeu-ho reposar entre una i dues hores.
![IMG 5455 IMG 5455](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/11/94/img-5455.jpeg)
Peleu i talleu les patates a rodanxes gruixudes. Peleu la ceba i talleu-la en dos trossos.
![IMG 5463 IMG 5463](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/12/27/img-5463.jpeg)
Amb unes gotes d'oli, poseu a daurar les patates amb la ceba en una olla. Deixeu que agafi una mica de color.
![IMG 5469 IMG 5469](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/12/69/img-5469.jpeg)
Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua.
![IMG 5473 IMG 5473](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/13/14/img-5473.jpeg)
Una mica de sal.
![IMG 5475 IMG 5475](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/13/56/img-5475.jpeg)
Deixeu-ho bullir fins que la patata estigui pràcticament cuita (uns 20-25 minuts).
![IMG 5480 IMG 5480](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/13/98/img-5480.jpeg)
Llavors, retireu la ceba. No s'acostuma a posar al plat ja que només la volem per aromatitzar, però la podeu deixar també.
![IMG 5486 IMG 5486](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/14/40/img-5486.jpeg)
Ara, afegiu-hi el peix en adob.
![IMG 5489 IMG 5489](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/14/88/img-5489.jpeg)
Deixeu-lo fer 5 minuts més.
![IMG 5494 IMG 5494](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/15/30/img-5494.jpeg)
Rectifiqueu de sal i ja podeu colar-ho tot.
![IMG 5504 IMG 5504](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/15/66/img-5504.jpeg)
Poseu-ho en una safata gran.
![IMG 5510 IMG 5510](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/16/14/img-5510.jpeg)
Ara, en una paella amb mig got d'oli d'oliva, daureu entre 6 i 8 grans d'all laminats. Si voleu, hi poseu afegir una mica de bitxo picant.
![IMG 5516 IMG 5516](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/16/56/img-5516.jpeg)
Quan l'all tingui coloret, aboqueu-hi el pebre vermell i ho remeneu. I ja podeu apagar el foc, és qüestió de segons que es cremi el pebre.
![IMG 5520 IMG 5520](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/16/98/img-5520.jpeg)
Seguidament, aboqueu un bon raig de vinagre (1/3 got), però amb molt de compte. PERILL DE CREMADES!!!!
![IMG 5524 IMG 5524](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/17/40/img-5524.jpeg)
La reacció del vinagre amb l'oli calent pot provocar cremades greus. A més la reacció química (que dura poc) genera vapors que cal no respirar. Ho remeneu una mica.
![IMG 5529 IMG 5529](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/17/79/img-5529.jpeg)
En pocs segons acabarà la reacció.
![IMG 5530 IMG 5530](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/18/69/img-5530.jpeg)
I ja podeu repartir aquesta allada per sobre del peix i les patates.
![IMG 5535 IMG 5535](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/19/14/img-5535.jpeg)
Per acabar, unes escates de sal per sobre.
![IMG 5542 IMG 5542](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/19/56/img-5542.jpeg)
Julivert per decorar i cap a taula!
![IMG 5552 IMG 5552](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/19/98/img-5552.jpeg)
Ben calent, és una meravella de plat.
![IMG 5563 IMG 5563](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/46/20/34/img-5563.jpeg)
Bon profit!