Espectacular i molt recomanable! Un plat mariner dels que recordaràs amb desig. Una recepta bàsica, amb pocs ingredients, però amb un resultat que et captivarà. No podràs més que salivar. Som-hi!

Ingredients

1 rap sencer tallat a trossos

4 patates a rodanxes grosses

1 cabeza d'alls

1 ceba partida

2 cullerades grans de pebre vermell dolç

un raig de vinagre

oli d'oliva verge extra

julivert fresc

2 bitxos picants (opcional)

sal

Variants:

- Pots afegir una mica de pebre vermell picant

- S'hi poden afegir unes cloïsses 

Preparació
1.

Prepareu tots els ingredients.

2.

Netegeu i assequeu bé el rap.

3.

Trinxeu cinc grans d'all amb julivert fresc.

4.

En un morter, aixafeu bé aquesta barreja amb una mica de sal i afegiu-hi mig got oli d'oliva. 

5.

Adobeu el peix amb aquesta barreja i deixeu-ho reposar entre una i dues hores.

6.

Peleu i talleu les patates a rodanxes gruixudes. Peleu la ceba i talleu-la en dos trossos.

7.

Amb unes gotes d'oli, poseu a daurar les patates amb la ceba en una olla. Deixeu que agafi una mica de color.

8.

Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua.

9.

Una mica de sal.

10.

Deixeu-ho bullir fins que la patata estigui pràcticament cuita (uns 20-25 minuts).

11.

Llavors, retireu la ceba. No s'acostuma a posar al plat ja que només la volem per aromatitzar, però la podeu deixar també.

12.

Ara, afegiu-hi el peix en adob.

13.

Deixeu-lo fer 5 minuts més.

14.

Rectifiqueu de sal i ja podeu colar-ho tot.

15.

Poseu-ho en una safata gran.

16.

Ara, en una paella amb mig got d'oli d'oliva, daureu entre 6 i 8 grans d'all laminats. Si voleu, hi poseu afegir una mica de bitxo picant.

17.

Quan l'all tingui coloret, aboqueu-hi el pebre vermell i ho remeneu. I ja podeu apagar el foc, és qüestió de segons que es cremi el pebre.

18.

Seguidament, aboqueu un bon raig de vinagre (1/3 got), però amb molt de compte. PERILL DE CREMADES!!!!

19.

La reacció del vinagre amb l'oli calent pot provocar cremades greus. A més la reacció química (que dura poc) genera vapors que cal no respirar. Ho remeneu una mica.

20.

En pocs segons acabarà la reacció. 

21.

I ja podeu repartir aquesta allada per sobre del peix i les patates.

22.

Per acabar, unes escates de sal per sobre.

23.

Julivert per decorar i cap a taula!

24.

Ben calent, és una meravella de plat.

25.

Bon profit!