Molta cuina tradicional si, però també m'agrada innovar, ja ho sabeu. Doncs us porto un nou invent... i nanos... ara us puc dir que l'he encertada de ple. No està bé que ho digui jo... ja ho sé, però aquest és un excel.lent plat... digne de qualsevol restaurant. La combinació està certament ben trobada. I us ho diu un a qui li fa una mica de ràbia trobar-se la pinya calenta en una pizza o en una amanida amb salsa rosa. Aquest plat l'heu de tastar, si us plau. És força senzillot de fer i amb productes molt assequibles... menys el rap potser... però el podeu comprar congelat.

Li podria haver dit "Tall de rap fresc amb pinya tropical i reducció de Cointreau". I l'he dit "Rap amb pinya". Total, que ja sé que no reinventaré la cuina a aquestes alçades... però jo m'ho passo pipa. Això si, espero la vostra opinió.

Ingredients

4 talls de cua de rap frescos

2 rodanxes de pinya fresca i madura

1 xarrup de Cointreau

1 polsim de canyella

1/2 pebrot verd picat

1/3 porro picat

100gr. nata líquida

pebre negre

pebre vermell dolç

oli d'oliva

aigua

sal

Preparació
1.
rap pinya pas1

Preparem els ingredients, com sempre.

2.
rap pinya pas3

La pinya, sobretot, que sigui ben dolça i madura... que no serà tan àcida.

3.
rap pinya pas4

Talleu dues llesques a tires com aquesta mes o menys.

4.
rap pinya pas5

Així.

5.
rap pinya pas6

Talleu un trosset de porro, ben net....

6.
rap pinya pas7

... i mig pebrot verd. No importa massa el tall ja que després ho passarem pel turmix. 

7.
rap pinya pas8
8.
rap pinya pas9

Primer de tot, amb el peix ben net, salem i empebrem. 

9.
rap pinya pas10

En una paella o planxa ben calenta i unes gotes d'oli, farem el rap.

10.
rap pinya pas11

Bàsicament es tractaria de fer-lo a la planxa... ben torradet... amb la planxa molt forta per no assecar massa el peix per dins.

11.
rap pinya pas12

... fins que tingui aquell daurat tan espectacular i tan bo.... que recorda a la carn de llagosta... eh?

12.
rap pinya pas13

Reservem el rap i en la mateixa paella amb un nou raig d'oli, saltegem el porro i el pebrot.

13.
rap pinya pas14

Quan gairebé sigui daurat... fem una mica de lloc a la planxa/paella i....

14.
rap pinya pas15

... i incorporem la pinya...

15.
rap pinya pas16

Tirarem també la canyella...

16.
rap pinya pas17

... un polsim, no us passeu... és només per donar aroma al plat...

17.
rap pinya pas18

Deixeu que la pinya caramel·litzi una mica sense que la resta se us cremi.

18.
rap pinya pas19

Ara afegirem un raig de Cointreau (com un xarrup)...

19.
rap pinya pas20

... i ho flamegem... NOTA: PERILL D'INCENDI. Molta precaució i tingueu sempre a mà una tapa gran per ofegar el foc.

20.
rap pinya pas21

Un cop flamejat... li tireu mig gotet d'aigua i ho deixeu reduir durant uns 10 minuts a foc baix.

21.
rap pinya pas22

Ho saleu....

22.
rap pinya pas23

...i ho tapeu millor.

23.
rap pinya pas24

Però no us oblideu... eh?... de tant en tant mireu que no se us cremi per falta de líquid.

24.
rap pinya pas25

Genial. Aquest aspecte ha de tenir.

25.
rap pinya pas26

Ara reservem una mica d'aquest sofregit tan tropical per a muntar el plat...

26.
rap pinya pas27

... i la resta pel turmix...

27.
rap pinya pas28

... un cop picat...

28.
rap pinya pas29

... afegiu 100gr. de nata líquida... i ho saleu una mica...

29.
rap pinya pas30

Ho torneu a picar fins que lligui tota la salsa. La reservarem. Segurament l'haureu d'escalfar una mica abans de muntar el plat.

30.
rap pinya pas31

I ara, per a aprofitar la flor de la pinya, que sempre agrada... la tallarem pel mig.

31.
rap pinya pas32

Amb molt de compte que us podeu punxar o tallar....

32.
rap pinya pas33

La poseu a sota l'aigua i la netegeu bé per totes dues bandes... i tindrem una bona decoració pel plat... eh?

33.
rap pinya pas34

La podeu posar per la banda que més us agradi.

34.
rap pinya pas35

Ara muntem el plat amb dos talls de rap a la planxa...

35.
rap pinya pas36

... una bona quantitat de salsa de pinya...

36.
rap pinya pas37

... un polsim de pebre vermell dolç pel plat...

37.
rap pinya pas38

... i la fulla de la pinya....

38.
rap pinya pas39

... i a gaudir...

39.
rap pinya pas40

Un bon plat digne d'un festiu com Nadal. Feu-lo, per què el fareu més d'una vegada.

40.
rap pinya pas41

Bon profit!