Molta cuina tradicional si, però també m'agrada innovar, ja ho sabeu. Doncs us porto un nou invent... i nanos... ara us puc dir que l'he encertada de ple. No està bé que ho digui jo... ja ho sé, però aquest és un excel.lent plat... digne de qualsevol restaurant. La combinació està certament ben trobada. I us ho diu un a qui li fa una mica de ràbia trobar-se la pinya calenta en una pizza o en una amanida amb salsa rosa. Aquest plat l'heu de tastar, si us plau. És força senzillot de fer i amb productes molt assequibles... menys el rap potser... però el podeu comprar congelat.

Li podria haver dit "Tall de rap fresc amb pinya tropical i reducció de Cointreau". I l'he dit "Rap amb pinya". Total, que ja sé que no reinventaré la cuina a aquestes alçades... però jo m'ho passo pipa. Això si, espero la vostra opinió.

Ingredients

4 talls de cua de rap frescos

2 rodanxes de pinya fresca i madura

1 xarrup de Cointreau

1 polsim de canyella

1/2 pebrot verd picat

1/3 porro picat

100gr. nata líquida

pebre negre

pebre vermell dolç

oli d'oliva

aigua

sal

Preparació
1.

Preparem els ingredients, com sempre.

2.

La pinya, sobretot, que sigui ben dolça i madura... que no serà tan àcida.

3.

Talleu dues llesques a tires com aquesta mes o menys.

4.

Així.

5.

Talleu un trosset de porro, ben net....

6.

... i mig pebrot verd. No importa massa el tall ja que després ho passarem pel turmix. 

7.
8.

Primer de tot, amb el peix ben net, salem i empebrem. 

9.

En una paella o planxa ben calenta i unes gotes d'oli, farem el rap.

10.

Bàsicament es tractaria de fer-lo a la planxa... ben torradet... amb la planxa molt forta per no assecar massa el peix per dins.

11.

... fins que tingui aquell daurat tan espectacular i tan bo.... que recorda a la carn de llagosta... eh?

12.

Reservem el rap i en la mateixa paella amb un nou raig d'oli, saltegem el porro i el pebrot.

13.

Quan gairebé sigui daurat... fem una mica de lloc a la planxa/paella i....

14.

... i incorporem la pinya...

15.

Tirarem també la canyella...

16.

... un polsim, no us passeu... és només per donar aroma al plat...

17.

Deixeu que la pinya caramel·litzi una mica sense que la resta se us cremi.

18.

Ara afegirem un raig de Cointreau (com un xarrup)...

19.

... i ho flamegem... NOTA: PERILL D'INCENDI. Molta precaució i tingueu sempre a mà una tapa gran per ofegar el foc.

20.

Un cop flamejat... li tireu mig gotet d'aigua i ho deixeu reduir durant uns 10 minuts a foc baix.

21.

Ho saleu....

22.

...i ho tapeu millor.

23.

Però no us oblideu... eh?... de tant en tant mireu que no se us cremi per falta de líquid.

24.

Genial. Aquest aspecte ha de tenir.

25.

Ara reservem una mica d'aquest sofregit tan tropical per a muntar el plat...

26.

... i la resta pel turmix...

27.

... un cop picat...

28.

... afegiu 100gr. de nata líquida... i ho saleu una mica...

29.

Ho torneu a picar fins que lligui tota la salsa. La reservarem. Segurament l'haureu d'escalfar una mica abans de muntar el plat.

30.

I ara, per a aprofitar la flor de la pinya, que sempre agrada... la tallarem pel mig.

31.

Amb molt de compte que us podeu punxar o tallar....

32.

La poseu a sota l'aigua i la netegeu bé per totes dues bandes... i tindrem una bona decoració pel plat... eh?

33.

La podeu posar per la banda que més us agradi.

34.

Ara muntem el plat amb dos talls de rap a la planxa...

35.

... una bona quantitat de salsa de pinya...

36.

... un polsim de pebre vermell dolç pel plat...

37.

... i la fulla de la pinya....

38.

... i a gaudir...

39.

Un bon plat digne d'un festiu com Nadal. Feu-lo, per què el fareu més d'una vegada.

40.

Bon profit!