Feia temps que tenia moltes ganes de menjar un plat de peix força especiat. Una salsa contundent i sublim sobre un peix suau però sublim també. Pel meu gust clar. I és que últimament m'estic empassant molts programes de cuina asiàtica (índia, indonesa, vietnamita, japonesa, xinesa,etc..). He volgut fusionar la cuina mediterrània amb una cuina més exòtica napant el peix amb una salsa feta amb espècies com el coriandre, la canyella, la paprika (pebre vermell), la pebre negre i com no, el peculiar curri.
Poques vegades, tot fent invents, un aconsegueix trobar exactament aquell gust que busca tastar. Doncs en aquesta ocasió ha estat així. Era ni més ni menys el tipus de sabor que em demanava el paladar. Un caprici, vaja. En fi, un plat de creació pròpia que espero us agradi i que no costa de fer.
1 cua de rap
6 gambes vermelles
4 patates blanques
salsa de curri i pebre
oli d'oliva
pebre negre
sal
Primer de tot prepararem la salsa de curri i pebre. Us recomano visitar la recepta prèviament.
La tritureu que quedi ben fina.
Ara preparem les patates, que tallarem a rodanxes gruixudes.
Sobre una safata pel forn amb un raig d'oli, col.locarem les nostres patates... i tirarem un altre raig d'oli per sobre. Les salarem una mica. Ja les podeu posar al forn, a uns 190º, que es vagin fent poc a poc.
Tenim la cua de rap ben neta i oberta per fer a la planxa.
Ara salem i empebrem el rap...
... i en una graella o planxa ben calenta... la farem a foc una mica fort.
Hem de buscar que quedi cruixenta per fora però ben cuita de dins.
Anem controlant les patates... que estaran fetes en 20 minuts.
Si voleu, i per no donar-li massa estona de planxa al peix, podeu incorporar el rap ja marcat a les patates i coure'l 5 minutets més al forn.
Mentre, farem les gambetes a la planxa, amb una mica d'oli i sal.
Ummm, quina oloreta que deixen anar.
Doncs ja podem començar a emplatar. El rapet... amb unes patatones...
... i ho regarem tot amb la nostra salsa de curri i pebre... que quedi força napat.
Recordeu que l'estrella del plat és la salsa... per tant, en podeu abusar una mica.
I ja el podem portar a taula... acompanyat d'un bon vi blanc fresquet.
Ho voleu tastar?... està tremendo, jeje. Només espero que no mireu aquestes fotos abans de dinar.
Bon Profit!