Feia temps que tenia moltes ganes de menjar un plat de peix força especiat. Una salsa contundent i sublim sobre un peix suau però sublim també. Pel meu gust clar.  I és que últimament m'estic empassant molts programes de cuina asiàtica (índia, indonesa, vietnamita, japonesa, xinesa,etc..). He volgut fusionar la cuina mediterrània amb una cuina més exòtica napant el peix amb una salsa feta amb espècies com el coriandre, la canyella, la paprika (pebre vermell), la pebre negre i com no, el peculiar curri.

Poques vegades, tot fent invents, un aconsegueix trobar exactament aquell gust que busca tastar. Doncs en aquesta ocasió ha estat així. Era ni més ni menys el tipus de sabor que em demanava el paladar. Un caprici, vaja. En fi, un plat de creació pròpia que espero us agradi i que no costa de fer.

Ingredients

1 cua de rap

6 gambes vermelles

4 patates blanques

salsa de curri i pebre

oli d'oliva

pebre negre

sal

Preparació
1.
rap salsa curri pebre pas1

Primer de tot prepararem la salsa de curri i pebre. Us recomano visitar la recepta prèviament.

2.
rap salsa curri pebre pas2

La tritureu que quedi ben fina.

3.
rap salsa curri pebre pas3

Ara preparem les patates, que tallarem a rodanxes gruixudes.

4.
rap salsa curri pebre pas4

Sobre una safata pel forn amb un raig d'oli, col.locarem les nostres patates... i tirarem un altre raig d'oli per sobre. Les salarem una mica. Ja les podeu posar al forn, a uns 190º, que es vagin fent poc a poc.

5.
rap salsa curri pebre pas5

Tenim la cua de rap ben neta i oberta per fer a la planxa.

6.
rap salsa curri pebre pas7

Ara salem i empebrem el rap...

 

7.
rap salsa curri pebre pas8

... i en una graella o planxa ben calenta... la farem a foc una mica fort.

8.
rap salsa curri pebre pas9

Hem de buscar que quedi cruixenta per fora però ben cuita de dins.

9.
rap salsa curri pebre pas10

Anem controlant les patates... que estaran fetes en 20 minuts.

10.
rap salsa curri pebre pas11

Si voleu, i per no donar-li massa estona de planxa al peix, podeu incorporar el rap ja marcat a les patates i coure'l 5 minutets més al forn.

11.
rap salsa curri pebre pas12

Mentre, farem les gambetes a la planxa, amb una mica d'oli i sal.

12.
rap salsa curri pebre pas13

Ummm, quina oloreta que deixen anar.

13.
rap salsa curri pebre pas14

Doncs ja podem començar a emplatar. El rapet... amb unes patatones...

14.
rap salsa curri pebre pas15

... i ho regarem tot amb la nostra salsa de curri i pebre... que quedi força napat.

15.
rap salsa curri pebre pas16

Recordeu que l'estrella del plat és la salsa... per tant, en podeu abusar una mica.

16.
rap salsa curri pebre pas18

I ja el podem portar a taula... acompanyat d'un bon vi blanc fresquet.

17.
rap salsa curri pebre pas19

Ho voleu tastar?... està tremendo, jeje. Només espero que no mireu aquestes fotos abans de dinar.

18.
rap salsa curri pebre pas20

Bon Profit!