Teniu rap, pebrots del piquillo i nata?... doncs amb això farem un plat més que respectable. Molt fàcil de fer i molt "resultón" que dic jo. El rap és un dels peixos que més m'agrada... per no dir el que més. La seva dura textura i el seu gust a marisc el fan molt adient per coure a la planxa. Bona cuina, titots.

Ingredients

1 cua de rap  

1 pot de pebrot del piquillo

1 ceba vermella  

200ml. nata líquida

1 llimona

oli d'oliva

pebre negre

pebre vermell dolç

brots d'alfals per decorar

sal

Preparació
1.
rap salsa pebrot del piquillo pas1

Un cop neta la cua de rap, la salarem i l'empebrarem.

2.
rap salsa pebrot del piquillo pas2

Jo he fet un talls al biaix... però li podeu donar la forma que més us agradi.

3.
rap salsa pebrot del piquillo pas3

Trinxeu la ceba.

4.
rap salsa pebrot del piquillo pas4

Trinxeu també uns 4 o 5 pebrots, depenent de la intensitat que vulgueu donar-li a la salsa.

5.
rap salsa pebrot del piquillo pas5

Primer de tot, en una paella, sofregirem la ceba fins que sigui daurada.

6.
rap salsa pebrot del piquillo pas6

Incorporarem el pebrot...

7.
rap salsa pebrot del piquillo pas7

... ho salarem...

8.
rap salsa pebrot del piquillo pas8

... tirarem una mica de pebre negre... i ho deixarem fer fins que absorbeixi tot el líquid i es comenci a daurar una mica. Procureu remenar-ho de tant en tant.

9.
rap salsa pebrot del piquillo pas9

En aquest punt, incorporem la nata líquida.

10.
rap salsa pebrot del piquillo pas11

Ara la passarem pel turmix...

11.
rap salsa pebrot del piquillo pas13

La reservarem en calent.

12.
rap salsa pebrot del piquillo pas14

En una planxa ben calenta amb unes gotes d'oli... farem el rap a la planxa.

13.
rap salsa pebrot del piquillo pas15

Li podeu tirar unes gotetes de llimona que li aportaran un fantàstic sabor i aroma final.

14.
rap salsa pebrot del piquillo pas16

El rap s'ha de fer al punt, que quedi daurat i cruixent per fora però gairebé sucós per dins. Això s'aconsegueix a foc ben fort.

15.
rap salsa pebrot del piquillo pas17

Ens disposem a muntar el plat. Avui utilitzaré uns brots d'alfals, ja que està molt de moda utilitzar germinats en les presentacions.

16.
rap salsa pebrot del piquillo pas18

Un parell o tres de cullerades de salseta...

17.
rap salsa pebrot del piquillo pas19

... un parell o tres de trossets de rap... ben calentons...

18.
rap salsa pebrot del piquillo pas20

... un polsim de pebre vermell per decorar...

19.
rap salsa pebrot del piquillo pas21

... i els germinats....

20.
rap salsa pebrot del piquillo pas22

I ja ho tenim fet.

21.
rap salsa pebrot del piquillo pas23

Què us sembla?... està boníssim aquest plat i ja veieu que fàcil és de fer.

22.
rap salsa pebrot del piquillo pas24

Bon Profit!