Teniu rap, pebrots del piquillo i nata?... doncs amb això farem un plat més que respectable. Molt fàcil de fer i molt "resultón" que dic jo. El rap és un dels peixos que més m'agrada... per no dir el que més. La seva dura textura i el seu gust a marisc el fan molt adient per coure a la planxa. Bona cuina, titots.
1 cua de rap
1 pot de pebrot del piquillo
1 ceba vermella
200ml. nata líquida
1 llimona
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
brots d'alfals per decorar
sal
![rap salsa pebrot del piquillo pas1 rap salsa pebrot del piquillo pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/19/96/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas1.jpeg)
Un cop neta la cua de rap, la salarem i l'empebrarem.
![rap salsa pebrot del piquillo pas2 rap salsa pebrot del piquillo pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/20/38/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas2.jpeg)
Jo he fet un talls al biaix... però li podeu donar la forma que més us agradi.
![rap salsa pebrot del piquillo pas3 rap salsa pebrot del piquillo pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/21/49/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas3.jpeg)
Trinxeu la ceba.
![rap salsa pebrot del piquillo pas4 rap salsa pebrot del piquillo pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/21/91/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas4.jpeg)
Trinxeu també uns 4 o 5 pebrots, depenent de la intensitat que vulgueu donar-li a la salsa.
![rap salsa pebrot del piquillo pas5 rap salsa pebrot del piquillo pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/22/33/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas5.jpeg)
Primer de tot, en una paella, sofregirem la ceba fins que sigui daurada.
![rap salsa pebrot del piquillo pas6 rap salsa pebrot del piquillo pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/22/75/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas6.jpeg)
Incorporarem el pebrot...
![rap salsa pebrot del piquillo pas7 rap salsa pebrot del piquillo pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/23/17/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas7.jpeg)
... ho salarem...
![rap salsa pebrot del piquillo pas8 rap salsa pebrot del piquillo pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/23/59/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas8.jpeg)
... tirarem una mica de pebre negre... i ho deixarem fer fins que absorbeixi tot el líquid i es comenci a daurar una mica. Procureu remenar-ho de tant en tant.
![rap salsa pebrot del piquillo pas9 rap salsa pebrot del piquillo pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/24/01/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas9.jpeg)
En aquest punt, incorporem la nata líquida.
![rap salsa pebrot del piquillo pas11 rap salsa pebrot del piquillo pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/24/85/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas11.jpeg)
Ara la passarem pel turmix...
![rap salsa pebrot del piquillo pas13 rap salsa pebrot del piquillo pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/25/81/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas13.jpeg)
La reservarem en calent.
![rap salsa pebrot del piquillo pas14 rap salsa pebrot del piquillo pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/26/23/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas14.jpeg)
En una planxa ben calenta amb unes gotes d'oli... farem el rap a la planxa.
![rap salsa pebrot del piquillo pas15 rap salsa pebrot del piquillo pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/26/77/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas15.jpeg)
Li podeu tirar unes gotetes de llimona que li aportaran un fantàstic sabor i aroma final.
![rap salsa pebrot del piquillo pas16 rap salsa pebrot del piquillo pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/27/19/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas16.jpeg)
El rap s'ha de fer al punt, que quedi daurat i cruixent per fora però gairebé sucós per dins. Això s'aconsegueix a foc ben fort.
![rap salsa pebrot del piquillo pas17 rap salsa pebrot del piquillo pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/27/61/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas17.jpeg)
Ens disposem a muntar el plat. Avui utilitzaré uns brots d'alfals, ja que està molt de moda utilitzar germinats en les presentacions.
![rap salsa pebrot del piquillo pas18 rap salsa pebrot del piquillo pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/28/03/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas18.jpeg)
Un parell o tres de cullerades de salseta...
![rap salsa pebrot del piquillo pas19 rap salsa pebrot del piquillo pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/28/45/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas19.jpeg)
... un parell o tres de trossets de rap... ben calentons...
![rap salsa pebrot del piquillo pas20 rap salsa pebrot del piquillo pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/28/87/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas20.jpeg)
... un polsim de pebre vermell per decorar...
![rap salsa pebrot del piquillo pas21 rap salsa pebrot del piquillo pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/29/29/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas21.jpeg)
... i els germinats....
![rap salsa pebrot del piquillo pas22 rap salsa pebrot del piquillo pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/29/71/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas22.jpeg)
I ja ho tenim fet.
![rap salsa pebrot del piquillo pas23 rap salsa pebrot del piquillo pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/30/13/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas23.jpeg)
Què us sembla?... està boníssim aquest plat i ja veieu que fàcil és de fer.
![rap salsa pebrot del piquillo pas24 rap salsa pebrot del piquillo pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/69/30/55/rap-salsa-pebrot-del-piquillo-pas24.jpeg)
Bon Profit!