En un assortiment de rebosteria pastissera no poden faltar els cocos. Estan fets amb coco escaldat, i s'acostumen a decorar amb un piquet de gema pastissera. En aquest cas, com que no en tenia feta... l'he decorat amb el mateix coco però amb una mica de colorant d'ou, per trencar el blanc del coco.
Ja sabeu que el coco combina molt bé amb la xocolata. Si us agrada el coco... aquesta és la vostra rebosteria. Espero que us agradi.
100gr. coco ratllat
40gr. aigua bullent
gema pastissera (o colorant d'ou)
Per l'almívar a 115 graus (punt Volant)
100gr. sucre
10gr. xarop de glucosa líquida
un rajolinet d'aigua
Variants:
Els podeu banyar completament amb cobertura de xocolata negre
![rebosteria pastissera cocos pas1 rebosteria pastissera cocos pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/51/00/rebosteria-pastissera-cocos-pas1.jpeg)
El coco ratllat sec el podeu comprar en qualsevol botiga on venguin fruits secs. Jo el compro al mercat municipal, a la parada de llegums i espècies.
![rebosteria pastissera cocos pas2 rebosteria pastissera cocos pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/51/27/rebosteria-pastissera-cocos-pas2.jpeg)
Aboquem el coco ratllat dins una amassadora... com la KitchenAid. Però també es pot a mà, tranquil·lament, amb una varilla.
![rebosteria pastissera cocos pas3 rebosteria pastissera cocos pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/51/54/rebosteria-pastissera-cocos-pas3.jpeg)
Posem la pala.
![rebosteria pastissera cocos pas4 rebosteria pastissera cocos pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/51/81/rebosteria-pastissera-cocos-pas4.jpeg)
Ara, fem bullir els 40ml. d'aigua i els tirem poc a poc al coco... per hidratar-lo. Ho deixem que volti a velocitat mínima uns minuts.
![rebosteria pastissera cocos pas5 rebosteria pastissera cocos pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/52/08/rebosteria-pastissera-cocos-pas5.jpeg)
D'altre banda, anirem preparant l'almíbar. Posem els 100gr. de sucre en un cassó.
![rebosteria pastissera cocos pas7 rebosteria pastissera cocos pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/52/62/rebosteria-pastissera-cocos-pas7.jpeg)
En aquest cas, amb 10gr. serà suficient.
![rebosteria pastissera cocos pas8 rebosteria pastissera cocos pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/52/89/rebosteria-pastissera-cocos-pas8.jpeg)
Afegim un rajolinet d'aigua al sucre i la glucosa, per diluir-ho una mica tot plegat. No importa massa la quantitat, al cap i a la fi, fins que no arribi a 115º no ho pararem. Si posem més aigua, trigarà una mica més en arribar.
![rebosteria pastissera cocos pas9 rebosteria pastissera cocos pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/53/16/rebosteria-pastissera-cocos-pas9.jpeg)
Procureu que la punta del termòmetre no toqui els fons de la cassola que sempre està més calent. Només volem mesurar la temperatura del seu contingut.
![rebosteria pastissera cocos pas10 rebosteria pastissera cocos pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/53/43/rebosteria-pastissera-cocos-pas10.jpeg)
Si voleu conèixer bé els punts de cocció del sucre, us recomano la lectura de l'article: Els sucres a la pastisseria.
![rebosteria pastissera cocos pas12 rebosteria pastissera cocos pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/53/97/rebosteria-pastissera-cocos-pas12.jpeg)
Ja el tenim apunt.
![rebosteria pastissera cocos pas13 rebosteria pastissera cocos pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/54/24/rebosteria-pastissera-cocos-pas13.jpeg)
Ara, com que teníem la màquina donant voltes... anirem afegint l'almíbar amb un rajolinet petit...
![rebosteria pastissera cocos pas14 rebosteria pastissera cocos pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/54/51/rebosteria-pastissera-cocos-pas14.jpeg)
... fins incorporar-lo tot.
![rebosteria pastissera cocos pas15 rebosteria pastissera cocos pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/54/78/rebosteria-pastissera-cocos-pas15.jpeg)
Poc a poc el coco s'hidratarà i agafarà una textura més enganxifosa.
![rebosteria pastissera cocos pas16 rebosteria pastissera cocos pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/55/05/rebosteria-pastissera-cocos-pas16.jpeg)
Es recomana utilitzar motlles o petit-fours d'aquest, que són ideals per rebostería.
![rebosteria pastissera cocos pas17 rebosteria pastissera cocos pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/55/32/rebosteria-pastissera-cocos-pas17.jpeg)
Heu de tenir-ho voltant fins que estigui fred...
![rebosteria pastissera cocos pas18 rebosteria pastissera cocos pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/55/59/rebosteria-pastissera-cocos-pas18.jpeg)
... i llavors, el podreu treballar amb les mans. Veureu que agafa un cos més moldejable.
![rebosteria pastissera cocos pas19 rebosteria pastissera cocos pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/55/86/rebosteria-pastissera-cocos-pas19.jpeg)
I ara... a fer boletes, clar.
![rebosteria pastissera cocos pas20 rebosteria pastissera cocos pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/56/13/rebosteria-pastissera-cocos-pas20.jpeg)
Procureu fer-les totes de la mateixa mida.
![rebosteria pastissera cocos pas21 rebosteria pastissera cocos pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/56/73/rebosteria-pastissera-cocos-pas21.jpeg)
Com us deia abans... s'acostumen a decorar amb un piquet de gema pastissera... però com que no en tenia... he optat per donar-li color al mateix coco escaldat i fer una boles més petites per decorar.
![rebosteria pastissera cocos pas22 rebosteria pastissera cocos pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/57/00/rebosteria-pastissera-cocos-pas22.jpeg)
He utilitzar colorant d'ou, molt adient per aquestes coses.
![rebosteria pastissera cocos pas23 rebosteria pastissera cocos pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/57/27/rebosteria-pastissera-cocos-pas23.jpeg)
Ara és qüestió d'agafar una petita porció...
![rebosteria pastissera cocos pas24 rebosteria pastissera cocos pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/57/66/rebosteria-pastissera-cocos-pas24.jpeg)
... i fer una microbola...
![rebosteria pastissera cocos pas25 rebosteria pastissera cocos pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/58/23/rebosteria-pastissera-cocos-pas25.jpeg)
... que incorporarem als cocos.
![rebosteria pastissera cocos pas26 rebosteria pastissera cocos pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/58/50/rebosteria-pastissera-cocos-pas26.jpeg)
I poc a poc aneu fent. Amb aquests 100gr. de coco ratllat us sortiran uns 25-30 cocos.
![rebosteria pastissera cocos pas27 rebosteria pastissera cocos pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/59/19/rebosteria-pastissera-cocos-pas27.jpeg)
Macos, no?
![rebosteria pastissera cocos pas28 rebosteria pastissera cocos pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/59/46/rebosteria-pastissera-cocos-pas28.jpeg)
A mi m'agrada molt el coco.
![rebosteria pastissera cocos pas29 rebosteria pastissera cocos pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/59/73/rebosteria-pastissera-cocos-pas29.jpeg)
Els he presentat amb una mica de xocolata granet... i unes fulles de menta.
![rebosteria pastissera cocos pas30 rebosteria pastissera cocos pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/60/00/rebosteria-pastissera-cocos-pas30.jpeg)
Els podeu banyar completament amb cobertura de xocolata negre...
![rebosteria pastissera cocos pas31 rebosteria pastissera cocos pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/60/27/rebosteria-pastissera-cocos-pas31.jpeg)
... i fer totes les barreges que vulgueu, clar.
![rebosteria pastissera cocos pas32 rebosteria pastissera cocos pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/60/78/rebosteria-pastissera-cocos-pas32.jpeg)
Ummmm... qué bo!
![rebosteria pastissera cocos pas33 rebosteria pastissera cocos pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/96/61/35/rebosteria-pastissera-cocos-pas33.jpeg)
I clar, la meva dona no s'ha pogut estar de fer "la parida" de torn... pels nens, jeje. Bon Profit!