Com ja us vaig comentar a l'article: "La rebosteria pastissera", avui us mostraré com fer un dels anomenats "tallats" de trufa cuita. Aquest és un dels pastissets de rebosteria més representatius, juntament amb el tallat de gerds, el de coco escaldat i el de mantega. Té la seva feina, no ho negaré, però es qüestió d'organitzar-se una mica i preparar cosetes el dia abans, com les planxes, la trufa cuita, la gema i el sucre bany, de les que us recomano veure la recepta prèviament.

La decoració és creativitat pura i dura..així que podeu fer tots els invents que vulgueu. Som-hi.

Ingredients

1 planxa de pa de pessic

sucre bany (almíbar + brandi)

trufa cuita (fosca)

gema pastissera

Preparació
1.
rebosteria pastissera tallat trufa pas1

Preparem les planxes de pa pessic.

2.
rebosteria pastissera tallat trufa pas2

Un cop cuites, s'han de refredar a temperatura ambient.

3.
rebosteria pastissera tallat trufa pas3

Hem d'atemperar la trufa cuita que ja tenim feta del dia abans.

4.
rebosteria pastissera tallat trufa pas4

Tallem una planxa en tres parts iguals. La primer, cara amunt, la banyem amb sucre bany.

5.
rebosteria pastissera tallat trufa pas5

Escudillem una capa de trufa, més aviat prima.

6.
rebosteria pastissera tallat trufa pas6

A sobre, hi col·loquem una nova capa de planxa que també banyarem, però en aquest cas la posarem a l'inrevés: la part fosca a sota.

7.
rebosteria pastissera tallat trufa pas7

Fem el mateix, posem una capa de trufa... una nova planxa, banyem i més trufa.

8.
rebosteria pastissera tallat trufa pas8

Ara ho decorarem amb un plàstic estriat. El podeu fer a mà, amb qualsevol plàstic d'una ampolla mateix.

9.
rebosteria pastissera tallat trufa pas9

Passem el plàstic fent onades... procurant fer aquest dibuix.

10.
rebosteria pastissera tallat trufa pas10

En acabar, tallarem la peça en porcions quadradetes.

11.
rebosteria pastissera tallat trufa pas11

Recordeu de netejar el ganivet per cada tall...

12.
rebosteria pastissera tallat trufa pas12

... això garantirà que quedin talls nets.

13.
rebosteria pastissera tallat trufa pas13

Ara, utilitzarem una mànega pastissera amb un cornet per a fer fulles.

14.
rebosteria pastissera tallat trufa pas14

Decorem amb una fulla en un lateral.

15.
rebosteria pastissera tallat trufa pas15

Ara farem el mateix amb un cornet estrellat. Podeu utilitzar la mateixa mànega i muntar un cornet a sobre de l'altre. Us estalviarà feina.

16.
rebosteria pastissera tallat trufa pas16

A més a més, farem un cornet de gema pastissera per a posar un puntet.

17.
rebosteria pastissera tallat trufa pas17

Acabem la decoració amb la rosa de trufa...

18.
rebosteria pastissera tallat trufa pas18

... i el puntet de gema.

19.
rebosteria pastissera tallat trufa pas19

I ja hem acabat el nostre tallat de trufa.

20.
rebosteria pastissera tallat trufa pas20

Podeu combinar-los amb un tallat de gerds, per exemple, i fer un assortiment de rebosteria pastissera. Bon Profit!