Com ja us vaig comentar a l'article: "La rebosteria pastissera", avui us mostraré com fer un dels anomenats "tallats" de trufa cuita. Aquest és un dels pastissets de rebosteria més representatius, juntament amb el tallat de gerds, el de coco escaldat i el de mantega. Té la seva feina, no ho negaré, però es qüestió d'organitzar-se una mica i preparar cosetes el dia abans, com les planxes, la trufa cuita, la gema i el sucre bany, de les que us recomano veure la recepta prèviament.

La decoració és creativitat pura i dura..així que podeu fer tots els invents que vulgueu. Som-hi.

Ingredients

1 planxa de pa de pessic

sucre bany (almíbar + brandi)

trufa cuita (fosca)

gema pastissera

Preparació
1.

Preparem les planxes de pa pessic.

2.

Un cop cuites, s'han de refredar a temperatura ambient.

3.

Hem d'atemperar la trufa cuita que ja tenim feta del dia abans.

4.

Tallem una planxa en tres parts iguals. La primer, cara amunt, la banyem amb sucre bany.

5.

Escudillem una capa de trufa, més aviat prima.

6.

A sobre, hi col·loquem una nova capa de planxa que també banyarem, però en aquest cas la posarem a l'inrevés: la part fosca a sota.

7.

Fem el mateix, posem una capa de trufa... una nova planxa, banyem i més trufa.

8.

Ara ho decorarem amb un plàstic estriat. El podeu fer a mà, amb qualsevol plàstic d'una ampolla mateix.

9.

Passem el plàstic fent onades... procurant fer aquest dibuix.

10.

En acabar, tallarem la peça en porcions quadradetes.

11.

Recordeu de netejar el ganivet per cada tall...

12.

... això garantirà que quedin talls nets.

13.

Ara, utilitzarem una mànega pastissera amb un cornet per a fer fulles.

14.

Decorem amb una fulla en un lateral.

15.

Ara farem el mateix amb un cornet estrellat. Podeu utilitzar la mateixa mànega i muntar un cornet a sobre de l'altre. Us estalviarà feina.

16.

A més a més, farem un cornet de gema pastissera per a posar un puntet.

17.

Acabem la decoració amb la rosa de trufa...

18.

... i el puntet de gema.

19.

I ja hem acabat el nostre tallat de trufa.

20.

Podeu combinar-los amb un tallat de gerds, per exemple, i fer un assortiment de rebosteria pastissera. Bon Profit!