Avui veurem com fer un altre reducció dolça de licor. He utilitzat aquest licor de crema de guindes per considerar-lo dolç i força saborós. No quedaria igual utilitzant un Kirsch tradicional. Busquem una reducció aromàtica, dolça i amb bon color, ideal per acompanyar plats amb carn. Espero que us sigui útil.
300gr. licor de guindes Miura
100gr. sucre
Suposo que es pot trobar en qualsevol gran superficie.
En un cassó petit, posem els 300gr. de licor.
Seguidament els 100gr. de sucre. Podeu afegir-ne més o menys... segons la textura i gust que vulgueu trobar per aquesta reducció. Normalment en posaríem una mica més, pero ja és un licor prou dolç.
Remeneu bé fins desfer tot el sucre i col·loqueu el cassó a foc baix.
Quan arrenqui el bull... deixeu-lo entre 6-10 minuts, segons la textura desitjada.
Deixeu-lo refredar una estona.
Aboqueu-lo en un bol per a refredar a temperatura ambient.
Un cop ben fred, ja el podreu guardar en un pot de vidre tancat o tupper. No cal que estigui en nevera.
Us mostro un exemple d'ús d'aquesta reducció: els "Farcellets de Morcilla de Burgos amb ceba caramelitzada i reducció de licor de guindes"... que estan brutalment bons.
Bon Profit!