Ara està de moda, oi?... tothom fa cosetes amb aquest vi. El Pedro Ximénez (PX) és una varietat de raïm que, com passa amb d'altres vins, identifica clarament a aquest vi dolç. És pròpia del sud d'Espanya. Està entre el Moscatell i l'Oporto, però té un gust ben particular. Com que aquest vi té una gran quantitat de sucres... la nostre reducció incorporarà menys sucre del que seria habitual per fer reduccions d'aquesta mena. Quin és el resultat?... la textura de la mel... però amb el gust d'aquest vi dolç... de bona conservació i que podeu aplicar en multitud de receptes. Total, que casa molt bé tant amb postres dolços com amb carns i peixos.
40gr. sucre
150gr. vi Pedro Ximénez

Preparem els ingredients.

Hi ha algunes varietats de Pedro Ximénez... que són més o menys intenses de sabor. Mica en mica les anirem coneixent.

Agafem un caçó petit.

Hi aboquem el vi...

... i el sucre...

... ho remenem bé...

... i ho portem a ebullició. Ho heu de tenir uns 5-7 minuts, encara que dependrà si busqueu una textura més líquida o menys...

... un cop passat aquest temps, l'heu de deixar refredar. Penseu que adquirirà una textura més espesa en refredar-se.

Aboqueu-lo en un recipient on ho pugueu conservar.

I llestos.

Poc a poc, sobretot a l'endemà, us adonareu del canvi de textura.

És pràcticament una mel.

Aquí us deixo un parell d'exemples... el "Milfulles de botifarres amb fruita deshidratada"....

... i el "Gelat de torró amb coulis de maduixa i reducció de PX". Bon Profit!