Avui us porto un platet d'aquells que agraden a tothom. Un plat a l'abast dels cuiners més inexperts amb un resultat força elegant. Tots, de tant en tant, ens trobem davant la necessitat de gastar allò que tenim a la nevera. Només ens caldrà un parell d'ingredients per a detonar o activar el desenvolupament d'un nou plat.

En el meu cas han estat la botifarra i el rossinyol, i a partir d'aquí... he buscat la resta d'ingredients que hi poden participar aquesta partida gastronòmica. En el fons, de tot això, en diem cuina d'aprofitament. I és que a tots els que cuinem ens agrada fer-ho, de tant en tant, i són precisament aquests moments els que ens fan gaudir més de la cuina... i on realment ens divertim experimentant.

Siguem sincers: no sempre surt bé... però moltes vegades surt senzilla i excepcionalment bé. Vaja, que no cal ser cap geni per empescar-se un plat amb quatre ingredients com aquests. Espero que us agradi. Som-hi!

Ingredients

2 botifarretes  

6 xampinyons

8 rossinyols frescos  

1 ceba en juliana  

100 g pèsols bullits

julivert fresc

salsa Viandox

oli d'oliva  

sal

Variants:

- Podeu obviar la ceba i fer un sofregit d'all i julivert

- Podeu acompanyar el plat amb una Velouté de gerds o qualsevol altre salsa

Preparació
1.

Preparem els ingredients i netegem bé els bolets.

2.

Partim els rossinyols a trossos grans.

3.

Fem el mateix amb els xampinyons.

4.

Tallem la ceba en juliana.

5.

Deixem que es facin per les dues bandes...

6.

Li donem un parell de voltes més...

7.

... i les reservem.

8.

En la mateixa paella, saltem una mica la ceba... però la deixem un pèl crua.

9.

La reservem també.

10.

Ara fem els bolets amb un polsim de sal.

11.

Quan deixin anar l'aigua... hi posem una mica de julivert picat.

12.

Que facin xup-xup en la seva pròpia aigua.

13.

Abans que s'acabi el líquid... hi incorporem els pèsols bullits...

14.

... i també la resta d'ingredients que havíem reservat.

15.

Ho deixem coure tres o quatre minuts més...

16.

... i ja podem emplatar. Només caldrà tirar un raig de salsa Viandox per sobre.

17.

La coneixeu?... la salsa Viandox és una salsa de carn molt aromàtica i típica en els entrepans de llom.

18.

Ah! Que no us agrada aquesta salsa? Doncs podeu provar de fer una Velouté de gerds dolça i abocar-la per sobre.

19.

Pot semblar una combinació atrevida... però us sorprendria tastar-ho.

20.

Bon profit!