T'agraden els remenats? El d'avui és una versió de luxe! Amb uns gambots ja pelats, uns xampinyons, una mica de pernil ibèric i uns daus de carabassó farem un plat per triomfar a taula en pocs minuts. Si compres ous ecològics, encara ho gaudiràs més. Un plat senzill, d'elaboració curta, però amb gran resultat. Som-hi!
400g de gambot pelat
400 g de xampinyons laminats
1 carbassó a daus
4 ous
50g de pernil ibèric
julivert fresc
2 alls laminats
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu fer-lo amb escamarlans o altres tipus de gambes
Els gambots els podeu comprar ja pelats, de bona mida.
Els xampinyons també els podeu comprar tallats, altrament, el talleu al gust.
El carbassó de mida mitjana o petita.
El peleu una mica (deixant una mica de verd) i el talleu a daus.
Poseu un bon raig d'oli d'oliva a la paella i daureu els alls laminats.
Seguidament, salteu les gambes.
De seguida que canviin de color per tots dos costats, ja les tindreu fetes. Saleu-les.
Reserveu-les.
En el mateix oli, salteu els xampinyons amb una mica de sal.
Mentrestant, aprofiteu per talleus uns brins de pernil ibèric, que aportaràn un gran sabor al plat.
Deixeu que els xampinyons perdin tota l'aigua i comencin a daurar-se.
Llavors, els reserveu amb les gambes.
En el mateix oli (i si cal afegiu-ne una mica més), salteu els daus de carbassó.
Quan siguin daurants, incorporeu-hi el pernil i ho remeneu una mica.
Afegiu-hi la resta d'ingredients ja cuinats.
Ara, tireu-hi una mica de julivert fresc trinxat per sobre.
I finalment, prepareu 4 ous batuts.
Els afegiu a la paella, apagueu el foc i ho remeneu durant uns segons. L'ou es farà amb la mateixa calor residual, tot i que si us agrada mes cru o més cuit li podeu donar el vostre punt personal.
I ben calent cap a taula, amb uns bastonets de pa! Bon profit!