Ja vam veure com fer els tradicionals "Ous remenats amb tomàquet", on obteníem uns ous perfectament integrats amb el tomàquet, amb una uniforme i atractiva cremositat que el feien el plat força presentable a taula. Però jo recordo que, de petit, la meva àvia i la meva mare feien una mena de "revoltillo" amb un aspecte una mica més "barruer"... no tan presentable.
Al cap i a la fi, estem parlant dels mateixos ingredients, però tractats de manera diferent. El que farem, en aquesta ocasió, és no batre els ous... i desfer-los durant la cocció, garantint d'aquesta manera un cert desordre en la cocció del rovell i de la clara de l'ou. Vaja, i dit d'un altra manera, provocant que es facin grumolls. Penso que també és una versió força extesa de fer un remenat d'ous i tomàquet, amb un sabor diferent. Com sempre, us recomano fer aquest plat quan disposeu de tomàquet madurs de temporada, a poder ser, ecològics, com els ous.
2 tomàquets madurs
3 ous
oli d'oliva
un polsim de sucre
sal
Variants:
Hi podeu afegir una culleradeta de pebre vermell
S'hi pot incorporar all i julivert
![remenat dous tomaquet revoltillo pas1 remenat dous tomaquet revoltillo pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/88/61/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients i netegem els tomàquets.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas2 remenat dous tomaquet revoltillo pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/88/88/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas2.jpeg)
Com podeu observar, amb tomàquets així, de temporada, dóna gust treballar.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas3 remenat dous tomaquet revoltillo pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/89/48/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas3.jpeg)
Els ratllem.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas4 remenat dous tomaquet revoltillo pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/89/75/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas4.jpeg)
El posem a coure en una paella amb una mica d'oli...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas5 remenat dous tomaquet revoltillo pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/90/02/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas5.jpeg)
... un polsim de sal...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas6 remenat dous tomaquet revoltillo pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/90/29/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas6.jpeg)
... i sucre, per allò de l'acidesa...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas7 remenat dous tomaquet revoltillo pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/90/56/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas7.jpeg)
... un polsim també.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas8 remenat dous tomaquet revoltillo pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/90/83/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas8.jpeg)
A mi m'agrada posar una mica de pebre vermell també, però és opcional.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas9 remenat dous tomaquet revoltillo pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/91/10/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas9.jpeg)
Deixeu coure el tomàquet a foc lent durant uns 20 minutets. I anar remenant, que no s'enganxi.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas10 remenat dous tomaquet revoltillo pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/91/37/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas10.jpeg)
Si està bé de sal... ja hi podem abocar els tres ous dins...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas11 remenat dous tomaquet revoltillo pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/91/64/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas11.jpeg)
... així...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas12 remenat dous tomaquet revoltillo pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/91/91/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas12.jpeg)
... i amb la mateixa cullera i anirem barrejant tot...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas13 remenat dous tomaquet revoltillo pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/92/18/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas13.jpeg)
... de qualsevol manera...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas14 remenat dous tomaquet revoltillo pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/92/45/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas14.jpeg)
... fins a obtenir una textura estranya... i no em feu buscar comparatives, eh?
![remenat dous tomaquet revoltillo pas15 remenat dous tomaquet revoltillo pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/92/72/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas15.jpeg)
... quan hagi lligat tot... ja ho podem emplatar, ben calent...
![remenat dous tomaquet revoltillo pas16 remenat dous tomaquet revoltillo pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/92/99/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas16.jpeg)
Ja el tenim.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas17 remenat dous tomaquet revoltillo pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/93/26/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas17.jpeg)
L'aspecte no és el millor, certament, però és molt bo.
![remenat dous tomaquet revoltillo pas18 remenat dous tomaquet revoltillo pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/70/93/53/remenat-dous-tomaquet-revoltillo-pas18.jpeg)
Bon profit!