Ja vam veure com fer els tradicionals "Ous remenats amb tomàquet", on obteníem uns ous perfectament integrats amb el tomàquet, amb una uniforme i atractiva cremositat que el feien el plat força presentable a taula. Però jo recordo que, de petit, la meva àvia i la meva mare feien una mena de "revoltillo" amb un aspecte una mica més "barruer"... no tan presentable.

Al cap i a la fi, estem parlant dels mateixos ingredients, però tractats de manera diferent. El que farem, en aquesta ocasió, és no batre els ous... i desfer-los durant la cocció, garantint d'aquesta manera un cert desordre en la cocció del rovell i de la clara de l'ou. Vaja, i dit d'un altra manera, provocant que es facin grumolls. Penso que també és una versió força extesa de fer un remenat d'ous i tomàquet, amb un sabor diferent. Com sempre, us recomano fer aquest plat quan disposeu de tomàquet madurs de temporada, a poder ser, ecològics, com els ous.

 

Ingredients

2 tomàquets madurs

3 ous

oli d'oliva

un polsim de sucre

sal

 

Variants:

Hi podeu afegir una culleradeta de pebre vermell

S'hi pot incorporar all i julivert 

Preparació
1.

Preparem els ingredients i netegem els tomàquets.

2.

Com podeu observar, amb tomàquets així, de temporada, dóna gust treballar.

3.

Els ratllem.

4.

El posem a coure en una paella amb una mica d'oli...

5.

... un polsim de sal...

6.

... i sucre, per allò de l'acidesa...

7.

... un polsim també.

8.

A mi m'agrada posar una mica de pebre vermell també, però és opcional.

9.

Deixeu coure el tomàquet a foc lent durant uns 20 minutets. I anar remenant, que no s'enganxi.

10.

Si està bé de sal... ja hi podem abocar els tres ous dins...

11.

... així...

12.

... i amb la mateixa cullera i anirem barrejant tot...

13.

... de qualsevol manera...

14.

... fins a obtenir una textura estranya... i no em feu buscar comparatives, eh?

15.

... quan hagi lligat tot... ja ho podem emplatar, ben calent...

16.

Ja el tenim.

17.

L'aspecte no és el millor, certament, però és molt bo.

18.

Bon profit!