Ja vam veure com fer els tradicionals "Ous remenats amb tomàquet", on obteníem uns ous perfectament integrats amb el tomàquet, amb una uniforme i atractiva cremositat que el feien el plat força presentable a taula. Però jo recordo que, de petit, la meva àvia i la meva mare feien una mena de "revoltillo" amb un aspecte una mica més "barruer"... no tan presentable.
Al cap i a la fi, estem parlant dels mateixos ingredients, però tractats de manera diferent. El que farem, en aquesta ocasió, és no batre els ous... i desfer-los durant la cocció, garantint d'aquesta manera un cert desordre en la cocció del rovell i de la clara de l'ou. Vaja, i dit d'un altra manera, provocant que es facin grumolls. Penso que també és una versió força extesa de fer un remenat d'ous i tomàquet, amb un sabor diferent. Com sempre, us recomano fer aquest plat quan disposeu de tomàquet madurs de temporada, a poder ser, ecològics, com els ous.
2 tomàquets madurs
3 ous
oli d'oliva
un polsim de sucre
sal
Variants:
Hi podeu afegir una culleradeta de pebre vermell
S'hi pot incorporar all i julivert
Preparem els ingredients i netegem els tomàquets.
Com podeu observar, amb tomàquets així, de temporada, dóna gust treballar.
Els ratllem.
El posem a coure en una paella amb una mica d'oli...
... un polsim de sal...
... i sucre, per allò de l'acidesa...
... un polsim també.
A mi m'agrada posar una mica de pebre vermell també, però és opcional.
Deixeu coure el tomàquet a foc lent durant uns 20 minutets. I anar remenant, que no s'enganxi.
Si està bé de sal... ja hi podem abocar els tres ous dins...
... així...
... i amb la mateixa cullera i anirem barrejant tot...
... de qualsevol manera...
... fins a obtenir una textura estranya... i no em feu buscar comparatives, eh?
... quan hagi lligat tot... ja ho podem emplatar, ben calent...
Ja el tenim.
L'aspecte no és el millor, certament, però és molt bo.
Bon profit!