Amb les quantitats indicades a la recepta surten entre 50-80 rosquilles, depenent de si les feu més o menys gruixudes. També podeu fer més quantitat i congelar-ne la meitat de la pasta abans de fregir. Compte que són un vici! Si te'n menges una... te'n menjaries dues!

Ingredients

500 g de farina de rebosteria

3 ous

150 ml de llet

150 ml d’oli suau

150 ml d’anís

60 g de sucre

1 sobre de 16 g de llevat químic en pols

1 sobre de gasosa (opcional)

1 tubet d'esperit de llima (opcional)

 

Variants:

Es poden arrebossar amb una barreja de canyella en pols i sucre

Es poden coure al forn enlloc de fregir-los

Preparació
1.
rosquilles danis pas1

Prepareu tots els ingredients.

2.
rosquilles danis pas2

Trenqueu els ous dins un bol.

3.
rosquilles danis pas3

Molt bé, que no hi hagi closques, eh?

4.
rosquilles danis pas4

Ara poseu-hi la llet.

5.
rosquilles danis pas5

L'oli, d'oliva però suau de gust, tot i que es pot fer amb oli de girasol també.

6.
rosquilles danis pas6

L'anís.

7.
rosquilles danis pas7

Barregeu amb força els ous, la llet, l’oli i l’anís. Ara heu de posar el sucre també, però jo m'he oblidat i l'he posat juntament amb la farina. En aquest cas, no hi ha massa impacte en el resultat.

8.
rosquilles danis pas8

Molt bé.

9.
rosquilles danis pas9

Ara hi poseu la farina.

10.
rosquilles danis pas10

I el sucre.

11.
rosquilles danis pas11

I el llevat químic.

12.
rosquilles danis pas12

Remeneu-ho bé.

13.
rosquilles danis pas13

En un moment donat, haureu de començar a fer servir les mans, ja que començarà a endurir-se la barreja i amb una barnilla no fareu res.

14.
rosquilles danis pas14

Passeu la barreja a la taula, amb farina.

15.
rosquilles danis pas15

Barregeu-ho bé.

16.
rosquilles danis pas16

Si cal, poseu-hi una mica més de farina fins trobar la textura perfecta.

17.
rosquilles danis pas17

Ja podeu anar posant l'oli per fregir a escalfar.

18.
rosquilles danis pas18

La textura és correcte. Té elasticitat.

19.
rosquilles danis pas19

Talleu un tros.

20.
rosquilles danis pas20

Aquest tros, talleu-lo en porcions.

21.
rosquilles danis pas21

I ara estireu cada porció.

22.
rosquilles danis pas22

Talleu les tires i feu les rosquilles.

23.
rosquilles danis pas23

Només les heu d'unir prement amb força les cantonades.

24.
rosquilles danis pas24

Reserveu-les que no es toquin entre elles.

25.
rosquilles danis pas25

Aquesta massa no ha de fermentar, per tant es pot fregir directament, però és millor tenir-les gairebé totes fetes si teniu l'oli calent (si no us ajuda ningú vull dir), ja que haureu d'estar pendents del foc.

26.
rosquilles danis pas26

Quan l'oli sigui ben roent, tireu amb compte les rosquilles.

27.
rosquilles danis pas27

Si feu que la pasta entri amb contacte amb l'oli no us esquitxarà.

28.
rosquilles danis pas28

Deixeu-les daurar per una banda durant un parell o tres de minuts.

29.
rosquilles danis pas29

El mateix per l'altra banda.

30.
rosquilles danis pas30

I un cop escorregudes, ja les podeu treure.

31.
rosquilles danis pas31

Reserveu-les sobre un paper absorbent i feu una nova tanda.

32.
rosquilles danis pas32

Quan la rosquilla encara sigui calenta, però no cremi, ensucreu-les. Si són fredes us costarà més.

33.
rosquilles danis pas33

Amb el sucre, ja les podeu col·locar en un plat o safata per servir.

34.
rosquilles danis pas34

I aquí les teniu!

35.
rosquilles danis pas35

Es poden menjar recent fetes, encara tèbies o fredes. Quan són recent fetes la textura esponjosa pot recordar la d'un bunyol de quaresma, però amb el pas de les hores s'endureixen molt més.

36.
rosquilles danis pas36

Com us deia, hauran de passar unes quantes hores (al dia següent) per què la rosquilla s'endureixi el suficient i adquireixi la textura que tots tenim al cap. Per tant, són bones fetes al mateix dia i encara més el següent.

37.
rosquilles danis pas37

Bon profit!