Benvingut a la recepta sobre com cuinar pollastre amb prunes i pinyons com Rostit de Nadal. Aquesta és exactament la mateixa recepta que pots trobar a la Gourmeteria sobre Rostit de Nadal d'ànec amb prunes i pinyons. La diferència principal és que en aquella ocasió vaig emprar ànec en lloc del pollastre de pagès que avui us presento. Només canvia lleugerament el temps de cocció de la carn, ja que la carn d'ànec és més dura. Per la resta, tot queda igual. És un plat molt bo i molt tradicional de casa nostra. Vaja, tradicional a tot el país. D'aquells plats que fan caliu, que et fan sentir Nadal. Espero que us agradi i que passeu un bon Nadal.
1 pollastre de pagès (ecològic millor)
2 cebes trinxades
6 alls sense pelar
100 g de llard de porc
1 copa de brandi
1 copa de vi blanc
200 g de prunes amb pinyol
un grapat de pinyons
1/2 branca de canyella
pebre negre
dues fulles de llorer
aigua
sal
Variants:
- Podeu cuinar de la mateixa manera qualsevol altra au
Per començar a fer aquest Rostit de Nadal de pollastre amb cireres i pinyons, netegem el pollastre o pollastres (jo n'he fet 2).
Començarem per desfer una mica de llard amb una mica d'oli d'oliva, que ens servirà per enrossir el pollastre. En aquesta ocasió he aprofitat l'oli de fer un altre rostit d'ànec.
Salem i empebrem tot el pollastre, després de rentar-lo bé de sang, el daurarem a poc a poc.
Ha d'agafar un bon coloret.
Com que no us hi cabrà tot en la cassola, ho anirem reservant i farem dues o tres tandes, depèn de la mida del pollastre.
Un cop marcat, reservem tot el pollastre. Ara haurem de retirar l'excés d'oli per evitar que el rostit quedi massa oliós. Deixarem el greix just per sofregir la ceba i l'all. La resta, la podeu reservar per fer altres rostits.
Mentre es daura el pollastre, anirem tallant la ceba a trossos grans i els alls sencers, amb pell i tallats per la meitat.
Sofregirem la ceba amb l'all i un branca de canyella, que deixarà anar gran aroma. El llorer també l'hi posem. Ho heu de sofregir 3 o 4 minutets, fins que agafi una mica de color tot plegat.
A continuació, afegiu-hi tot el pollastre i barregeu-ho bé.
Seguidament, hi posarem un got de brandi (conyac)...
... i al mateix temps un got de vi blanc també. Per qué no? Al cap i a la fi aquest és el nostre Rostit de Nadal.
Ara ho tapem i deixem que s'evapori l'alcohol durant uns 10-15 minuts a foc mitjà.
De tant en tant, ho remenarem tot plegat.
A continuació, hi tirarem aigua calenta fins a gairebé cobrir tot el pollastre.
Ho podeu salar una mica, que ja ho rectificarem al final de la cocció. No us passeu ara amb la sal.
Deixarem que es cogui a foc lent durant 60-70 minutets. Tot dependrà del tipus de pollastre, però pot arribar a estar una hora i mitja. El millor, sempre, serà tastar que tal està la carn. Tapeu-lo i vigileu sovint, que no hi falti aigua. Afegiu-ne si cal.
Mentrestant, podeu anar preparant les prunes (amb pinyol) i els pinyonets.
Com podeu veure, jo, per aquest Rostit de Nadal de pollastre amb prunes i pinyons, n'he fet dues cassoles.
Quan faltin uns 20 minuts per acabar definitivament la cocció del pollastre, hi tirarem els pinyons...
... i les prunes.
Ho remenarem una mica, sense malmetre les prunes, i rectificarem de sal.
Un cop cuit, deixeu-lo reposar dins la mateixa cassola durant almenys una nit.
Tranquils que no s'espatllarà per estar fora de la nevera (a l'hivern). El pollastre es conservarà perfectament en el seu propi greix i anirà agafant gustos i matisos, i la carn s'estovarà una mica més. És important deixar-lo reposar almenys una nit. Si són més dies, ho podeu guardar a la nevera que s'aguantarà molt de temps. De fet, el confit d'ànec també es conserva en el seu propi greix.
Una hora abans de consumir-lo, feu arrencar el bull a la cassola i el pareu.
Quina pinta, eh?
A què fan ganes de sucar pa?
Acompanyeu-lo d'un bon vi negre.
Porteu-me un tros de paaaaaaaaaaaaa!
Per cert, si feu Ànec rostit amb prunes i pinyons de la mateixa manera, els podeu servir junts i barrejar els suquets. Si us sobra, ho poseu en una carmanyola i a la nevera, que durarà molts dies i, com sempre passa, el rostit, quan el menges fora de festes sempre és més bo, oi que sí? Bon Profit i gaudiu d'aquest Rostit de Nadal de pollastre amb prunes i pinyols!