D'embotits, a Catalunya, en tenim molts, com la catalana, les botifarres, el bull, el peltruc, el bisbe, el pa de fetge o el cap de senglar, amb el que treballarem avui. L'embotit de cap de senglar no s'elabora amb carn d'aquest animal, sinó que és un embotit rústic de porc on els ingredients principals són la llengua, retalls de cap i careta de porc. Tot plegat es deixa ben tallat a daus i s'emboteix dins d'una tripa.
Es cou al perol amb un brou d'herbes aromàtiques que li acaben de donar el sabor particular. Es menja amb pa amb tomàquet, amb una amanida, o afegit en algun guisat. El fet és que és poc habitual menjar carn de senglar, tot i que és un animal de caça propi de temporada d'hivern. Veurem, doncs, com preparar un senzill, ràpid i econòmic plat que apassionarà els vostres convidats.
2 llesques de cap de senglar per persona
2 espàrrecs verds per persona
formatge mozzarella
cibulet per decorar
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu fer els rotllets amb qualsevol altre embotit similar, pernil dolç o bacon.
Es poden fer servir espàrrecs de marge o, fins i tot, blancs
Podeu obviar el cibulet
Preparem tots els ingredients.
Ens farà falta una mica de cibulet per decorar, tot i que no és imprescindible.
Els espàrrecs poden ser de marge o els típics espàrrecs. Li tallarem un tros de la part anterior.
... que escorrerem.
I el «cap de senglar», un embotit molt especial.
Li traurem la pell.
Posem a escalfar una paella amb una mica de sal.
Quan sigui calenta hi posarem els espàrrecs, ben nets.
Un raig d'oli i els deixem saltar.
Quan comencin a agafar color li donarem la volta i esperarem a que siguin un mica tous.
A continuació, posarem dos espàrrecs sobre una o dues llesques de cap de senglar...
i ho enrotllarem com si fos un caneló.
A continuació, tallarem la mozzarella a talls gruixuts.
Emplatem el rotllet i posem un capa generosa de mozzarella al damunt.
Així mateix.
Ara ho posem a gratinar fins que la mozzarella es desfaci. No cal ni daurar-la.
Anem a pels dàtils.
El dàtil és un fruit molt saludable i amb molts beneficis per al nostre organisme. Hauríem de gastar-ne més sovint.
En la mateixa planxa o paella amb un petit raig d'oli, els saltarem durant 5 segons, el temps just per escalfar-los. Retireu-los ràpidament ja que es cremen amb facilitat.
I per últim, piquem una mica de cibulet per decorar.
Acabem de decorar el plat amb els dàtils i el cibulet. Tot ben calent.
Una combinació d'ingredients peculiar, que potser no agradi a tothom, ho reconec.
Bon profit!