Si t'agrada la fusió, aquesta proposta no la podràs deixar escapar. Un sopar per treure's el barret! El marinat del pollastre i la salsa són la clau d'aquest plat, per tant, cal posar-hi ganes. La resta és ben senzilla. Vaja, que vindria a ser una versió del burrito més nacional. Som-hi!

Ingredients
  • 500 g daus o tires de pit de pollastre
  • 15-20 espàrrecs verds
  • Una safata de xampinyons frescos laminats
  • 200 ml de nata per cuinar
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 ceba tendra tallada a la juliana
  • Coriandre fresc 
  • Pebre negre
  • Salsa "Tabasco"
  • Sal

Per fer el marinat del pollastre o la salsa ranxera:

  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada d'all en pols
  • 1 cullerada de ceba en pols
  • 1 cullerada de comí
  • 1/2 cullerada de curri en pols
  • 1/2 cullerada de gingebre en pols
  • 1/2 cullerada de canyella en pols
  • 1/2 cullerada d'orenga
  • 1 cullerada de pebre blanca
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç o "xili" en pols
Preparació
1.
IMG 9477

Prepara els ingredients i, sobretot, la barreja d'espècies segons les quantitats descrites.

2.
IMG 9493

Posa mig got d'oli d'oliva en un bol i afegeix les espècies. Però guarda un parell de cullerades de la barreja d'espècies sense oli.

3.
IMG 9497

Barreja-ho bé i deixa-ho marinar a la nevera un parell d'hores mínim.

4.
IMG 9476

Prepara els xampinyons.

5.
IMG 9487

Posa a daurar els espàrrecs amb un petit raig d'oli i sal.

6.
IMG 9519

I els reserves.

7.
IMG 9514

Posa a daurar la carn.

8.
IMG 9524

Quan agafi bon color, la reserves també.

9.
IMG 9526

Amb una mica més d'oli, salta els bolets.

10.
IMG 9537

Una mica de sal i coriandre trinxat.

11.
IMG 9547

Fes un espai al mig i posa-hi les dues cullerades de barreja d'espècies que havies reservat.

12.
IMG 9552
13.
IMG 9556

Ara, ja hi pots afegir la nata per cuinar. Es rectifica de sal i llestos.

14.
IMG 9565

Reserva aquesta salsa "ranxera".

15.
IMG 9586

El pollastre ja està reservat, però l'hauràs d'escalfar i torrar una mica més abans de servir-lo.

16.
IMG 9507

Talla una ceba tendra a la juliana.

17.
IMG 9593

I ja pots fer el rotllet. Jo he utilitzat bases de farina de blat, però podeu fer servir les de blat de moro.

18.
IMG 9595

Una mica de salsa amb xampinyons a la base.

19.
IMG 9599

Un parell d'espàrrecs.

20.
IMG 9601

Si t'agrada, una mica de picant amb el pollastre.

21.
IMG 9609

Una mica de ceba i a tancar-ho.

22.
IMG 9637

I ja el pots servir al plat, decorat amb la mateixa salsa.

23.
IMG 9631

Bon profit!