Si t'agrada la fusió, aquesta proposta no la podràs deixar escapar. Un sopar per treure's el barret! El marinat del pollastre i la salsa són la clau d'aquest plat, per tant, cal posar-hi ganes. La resta és ben senzilla. Vaja, que vindria a ser una versió del burrito més nacional. Som-hi!
- 500 g daus o tires de pit de pollastre
- 15-20 espàrrecs verds
- Una safata de xampinyons frescos laminats
- 200 ml de nata per cuinar
- Oli d'oliva verge extra
- 1 ceba tendra tallada a la juliana
- Coriandre fresc
- Pebre negre
- Salsa "Tabasco"
- Sal
Per fer el marinat del pollastre o la salsa ranxera:
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada d'all en pols
- 1 cullerada de ceba en pols
- 1 cullerada de comí
- 1/2 cullerada de curri en pols
- 1/2 cullerada de gingebre en pols
- 1/2 cullerada de canyella en pols
- 1/2 cullerada d'orenga
- 1 cullerada de pebre blanca
- 1 cullerada de pebre vermell
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç o "xili" en pols
Prepara els ingredients i, sobretot, la barreja d'espècies segons les quantitats descrites.
Posa mig got d'oli d'oliva en un bol i afegeix les espècies. Però guarda un parell de cullerades de la barreja d'espècies sense oli.
Barreja-ho bé i deixa-ho marinar a la nevera un parell d'hores mínim.
Prepara els xampinyons.
Posa a daurar els espàrrecs amb un petit raig d'oli i sal.
I els reserves.
Posa a daurar la carn.
Quan agafi bon color, la reserves també.
Amb una mica més d'oli, salta els bolets.
Una mica de sal i coriandre trinxat.
Fes un espai al mig i posa-hi les dues cullerades de barreja d'espècies que havies reservat.
Ara, ja hi pots afegir la nata per cuinar. Es rectifica de sal i llestos.
Reserva aquesta salsa "ranxera".
El pollastre ja està reservat, però l'hauràs d'escalfar i torrar una mica més abans de servir-lo.
Talla una ceba tendra a la juliana.
I ja pots fer el rotllet. Jo he utilitzat bases de farina de blat, però podeu fer servir les de blat de moro.
Una mica de salsa amb xampinyons a la base.
Un parell d'espàrrecs.
Si t'agrada, una mica de picant amb el pollastre.
Una mica de ceba i a tancar-ho.
I ja el pots servir al plat, decorat amb la mateixa salsa.
Bon profit!