Els que coneixeu la versió original d'aquest plat entendreu per què he fet l'esforç de buscar una versió del plat ràpida de fer i que ens aporti pràcticament les mateixes sensacions. De ben segur que la majoria haureu visitat un restaurant xinés i, probablement també haureu tastat l'ànec a la pequinesa que ofereixen.
Doncs bé, vaig pensar de fer una versió casolana del plat utilitzant confit d'ànec de bona qualitat. Els pancakes xinesos cuits al vapor si els he trobat a faltar (i que podeu comprar fets també), però us puc ben assegurar que amb rotllets tipus "fajita" funciona més que bé. Total, ja posats a fer invents... oi?
Això si, la salsa hoisin és l'ingredient que mana i és absolutament imprescindible. La podeu trobar en qualsevol botiga d'alimentació xinesa, o per internet i us la porten en 24 hores a casa. És clar, que com la cuina catalana no hi ha res, però de tant en tant, per què no, hem de gaudir de la gastronomia forana i, com en el cas d'avui, incorporar-la al nostre dia a dia fent la nostra pròpia versió. Us atreviu a tastar aquests rotllets! Han quedat demolidors! Som-hi!
1 cuixa de conit d'ànec per persona
1 pot de salsa Hoisin
2-3 rotllets de pa per persona
1 ceba tendra tallada a tires
1 cogombre tallat a tires
Variants:
- Podeu fer servir altres pans o els autèntics pancakes xinesos
Prepareu els 5 ingredients.
Com us dic a la introducció, aquesta salsa és imprescindible i el seu sabor determina el plat.
El que primer heu de fer és posar a daurar l'ànec que ja ve confitat.
En aquesta llauna en venen 4 peces, però les podeu comprar per separat també. El preu aproximat per peça és de uns 5-6eu.
Col·loqueu les quatre cuixes en una safata de forn.
Aboqueu-hi tot el suc i tot el greix i poseu-ho a coure a uns 190 graus fins que estigui daurat per totes dues bandes. Aprox. uns 10-15 minuts per banda.
Un cop fet d'una banda li doneu la volta.
Perfecte, ja el podeu treure del forn i deixar refredar una mica. Ja sabeu que aquest plat es menja fred o a temperatura ambient.
Mentrestant, aprofiteu per tallar la ceba tendra.
Feu unes tires fines i descarteu les parts més verdes o més lletges.
Ara feu el mateix amb el cogombre.
Descarteu la part interior del cogombre i quedeu-vos amb la part més ferma. No importa si té una mica de pell.
Serviu també la salsa hoisin degudament.
Ja ho teniu tot a punt, només falta l'ànec.
Esmicoleu les cuixes d'ànec.
Perfecte, tenim uns trossos més o menys grans amb poc greix i d'un ànec de qualitat. Ja podem servir-ho tot plegat.
I com es prepara el rotllet?
Doncs una bona capa de salsa sobre el pa, al gust.
Unes tires de ceba tendra.
Ara unes tires de cogombre.
Al gust.
I per fi, la carn d'ànec. No us passeu, que es pugui enrotllar, eh? que us conec!
Ho enrotllem. Cadascú com bonament pugui. Jo ja tinc una certa habilitat.
I a menjar!
Realment bons!
Si us va millor amb forquilla i ganivet, endavant, total, aquesta versió ja ho permet tot oi? jeje. Bon Profit!