Avui et portem una recepta molt recomanable. En el fons, parlem de pollastre i patates, però com veuràs, es tracta d'una recepta elaborada, ideal per a grans esdeveniments, ja que t'arregla tant un diumenge d'aniversari com un dinar de Nadal. És important la lectura prèvia de les patates aixafades, que de per si, ja conformen una recepta. A més, les pots tenir preparades hores abans o, fins i tot, el dia abans.
El rotllet de pollastre va pintat amb un adob i farcit amb formatge, espàrrecs verds i cansalada italiana (guanciale). El resultat és un plaer absolut que cal tastar. I amb algun retoc en el farciment (o no) agradarà també als més petits de la casa. Som-hi!
- 2 pits de pollastre tallats a filets prims
- 12-14 espàrrecs verds
- 300 g de guanciale a daus
- Tires de formatge tipus "Gruyère"
- 1 llimona a rodanxes
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
Per fer l'adob del pollastre:
- 1 cullerada d'all en pols
- 1 cullerada de pebre negre
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 2 cullerades de mostassa
- 3 cullerades de salsa de soja
- 2/2 got d'oli d'oliva verge extra

Primer hauràs de preparar les patates aixafades "smashed". En la nostra pàgina trobaràs la recepta pas a pas. Un cop fetes, reserva-les.

Ara, prepara l'adob per al pollastre barrejant tots els ingredients.

Et quedarà aquesta salseta d'aroma intens i color particular.

En una planxa o paella, daura els espàrrecs verds, juntament amb el guanciale. Que els espàrrecs es facin amb el mateix greix de la panxeta.

El guanciale ha de quedar daurat. Reserva-ho tot, que es refredi una mica.

A sobre d'un paper de forn, col·loca els filets de pollastre.

Pinta'ls amb l'adob.

I comença el farciment amb un generós tros de formatge.

A sobre el guanciale.

I finalment, dos o tres d'espàrrecs. I ho enrotlles.

Si vols una versió més "children-friendly", pots fer alguns amb pernil i formatge només.

Per a lligar els rotllets, pots fer servir escuradents o pinxos de fusta com aquests.

Passa els rotllets a una safata de forn untada amb oli i tira per sobre sal i pebre.

Amb el mateix adob, torna a pintar el pollastre.

I finalment, talla una llimona a rodanxes i la reparteixes per tota la safata.

Cou el pollastre al forn durant uns 30 minuts.

De tant en tant, rega el pollastre amb el seu propi suc.

Un cop fet, escalfa les patates de guarnició i serveix els rotllets amb una mica de salseta per sobre.

I a gaudir d'un plat fet amb ingredients força bàsics, però que esdevé tot un luxe!

El pots conservar fet i escalfar, el que et permetrà gaudir i atendre les visites.

Bon profit!