Avui et portem una recepta molt recomanable. En el fons, parlem de pollastre i patates, però com veuràs, es tracta d'una recepta elaborada, ideal per a grans esdeveniments, ja que t'arregla tant un diumenge d'aniversari com un dinar de Nadal. És important la lectura prèvia de les patates aixafades, que de per si, ja conformen una recepta. A més, les pots tenir preparades hores abans o, fins i tot, el dia abans. 

El rotllet de pollastre va pintat amb un adob i farcit amb formatge, espàrrecs verds i cansalada italiana (guanciale).  El resultat és un plaer absolut que cal tastar. I amb algun retoc en el farciment (o no) agradarà també als més petits de la casa. Som-hi!

Ingredients
  • 2 pits de pollastre tallats a filets prims
  • 12-14 espàrrecs verds
  • 300 g de guanciale a daus
  • Tires de formatge tipus "Gruyère"
  • 1 llimona a rodanxes
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Per fer l'adob del pollastre: 

  • 1 cullerada d'all en pols
  • 1 cullerada de pebre negre
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 2 cullerades de mostassa
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • 2/2 got d'oli d'oliva verge extra
Preparació
1.
IMG 1515

Primer hauràs de preparar les patates aixafades "smashed". En la nostra pàgina trobaràs la recepta pas a pas. Un cop fetes, reserva-les.

2.
IMG 1358

Ara, prepara l'adob per al pollastre barrejant tots els ingredients.

3.
IMG 1363

Et quedarà aquesta salseta d'aroma intens i color particular.

4.
IMG 1377

En una planxa o paella, daura els espàrrecs verds, juntament amb el guanciale. Que els espàrrecs es facin amb el mateix greix de la panxeta.

5.
IMG 1381

El guanciale ha de quedar daurat. Reserva-ho tot, que es refredi una mica.

6.
IMG 1390

A sobre d'un paper de forn, col·loca els filets de pollastre.

7.
IMG 1399

Pinta'ls amb l'adob.

8.
IMG 1402

I comença el farciment amb un generós tros de formatge.

9.
IMG 1404

A sobre el guanciale.

10.
IMG 1411

I finalment, dos o tres d'espàrrecs. I ho enrotlles.

11.
IMG 1409

Si vols una versió més "children-friendly", pots fer alguns amb pernil i formatge només.

12.
IMG 1414

Per a lligar els rotllets, pots fer servir escuradents o pinxos de fusta com aquests.

13.
IMG 1417

Passa els rotllets a una safata de forn untada amb oli i tira per sobre sal i pebre.

14.
IMG 1423

Amb el mateix adob, torna a pintar el pollastre.

15.
IMG 1425

I finalment, talla una llimona a rodanxes i la reparteixes per tota la safata.

16.
IMG 1501

Cou el pollastre al forn durant uns 30 minuts. 

17.
IMG 1507

De tant en tant, rega el pollastre amb el seu propi suc.

18.
IMG 1513

Un cop fet, escalfa les patates de guarnició i serveix els rotllets amb una mica de salseta per sobre.

19.
IMG 1521

I a gaudir d'un plat fet amb ingredients força bàsics, però que esdevé tot un luxe!

20.
IMG 1547

El pots conservar fet i escalfar, el que et permetrà gaudir i atendre les visites.

21.
IMG 1564

Bon profit!